Serrûpel-Konmala Nûçeyê-Nûçe
Nûçe
Biryara Hevpar: Şermezar dikin.
Li Wan’ê komkujîya Pîrsûs’ê ji alîyê 50 Rêxistinên Civata Sivîl hate şermezar kirin. Ji bo şermezar kirina komkujîyê Serokê Odeya Pîşesazî û Bazirganîyê ya Wan’ê Birez Necdet TAKVA daxuyanîyê Çapemenîyê xwand. Daxuyanîya Çapemenîyê da; komkujî hate lanetkirin û ji bo kuştîyên komkujîyê rehmeta xwedê, ji bo birîndaran ji şîfa hate daxwazkirin. Her wîha, ji bo girtîna berpîrsyarên komkujîyê, destûrmenda ra, disa ji bo yekîtî û hîsa durustî ji gel ra bang hate kirin. Çapemenî û raya Giştî ra. VAN TSO MAZLUM-DER VAN ESOB VAN ŞOFÖRLER ODASI MARANGOZLAR ODASI GÖL KENT KOOPERATİF TAKSİCİLER KOOP. ZİRAAT ODASI EZCACILAR ODASI İHD VAN GİDER VAN FIRINCILAR ve LOKANTACILAR ODASI VASİAD MÜSİAD TÜMSİAD DOĞU MADENCİLER DERNEĞİ VAN İŞ KADINLARI DERNEĞİ DOĞUSİFED VAN DİNAMİK İŞADAMLARI DER. HAKKARİ GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ ELBAK DERNEĞİ BAKKALAR VE MANAVLAR ODASI VAN BAROSU VAN KADIN DERNEĞİ VAN AZADİ HAREKETİ DAİB VAN TEMSİLCİLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KAHVECİLER DERNEĞİ Esnaf Kefalet Koop. KUYUMCULAR ODASI VAN SMMOB ÖZE DÖNÜŞ DERNEĞİ HUBUBATÇILAR ODASI MÜNİBÜSÇÜLER KOOP: SEBZE ve MEYVE KOM. DER. KESK BTS VAN EĞİTİM SEN VAN Şb. BES VAN ŞB. TARIM ORKAM SEN Van ŞB. TÜMBELSEN Van Şb. ESM Van Şb. YAPIYOL SEN Van Şb. TERZİLER ODASI VAN HAKKARİ TB: ODASI BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI TUYAD-DER SERVİS ARAÇLARI KOOP. VAGİAD DEMİRCİLER TORNACILAR ODASI ŞEHİR İÇİ YÜK TAŞIMACILARI KOOP. VAN SES ŞB.
Kîtekît
Dîroka Veserbûnê : 22.07.2015 07:47
Xwendinê : 747
Sefaretên AB Serlêdan pêk anîne OPBW.
Rawêjerên Siyasî yên Sefareta Îngilistan, Beljîka, Portûgal, Sipanîya û Denmark’ê çûn serlêdana Serokê Lijneya Rêweberîya OPBW Necdet TAKVA. Dî Serlêdanê da; Alîkarê Serokê Lijneya Rêweberîya OPBW Yavuz KARAMAN, Cîgirê Serokê Cıvata OPBW Bülent HARMAN û Endamê Lijneya Rêweberîya OPBW Murat BEYAZ ji amade bûn. Li ser navê Civak a AB Rawêjerê Siyasî yên Sefareta Denmark’ê Stig Paolo Piras axaftineki pêk anî; “ em li Wan’ê hevdîtinên têvel pêk tinin. Lêgerînên me da hat xuya kirin kû, di navbera Odeya Pîşesazî û Bazirganîya Wan’ê û Yekîtîya Ewrûpayê pêwendîyên herî baş hene. Ji ber vê yekê em dizanîn kû OPBW ji bo pêşketîna bajara Wan’ê sazî yekê girînge.” Serokê OPBW Necdet TAKVA axaftina xwe da; “em ji bo serlêdana we pîr dîlşad bûn, ji bo razemendiyê Wan bajare ki girînge, alîyê çandîni, geştîyariyê û ajalîyê hêze ki veşartî Wan’ê heye, ber vê yekê ji bo beralî kirina razemendên Ewrûpayê em pîştevaniya we dixwazîn.” TAKVA, berdevama axaftina xwe da; “ em dizanîn kû heyama dawî di navbera Ewrûpa û Îran’ê bîryarên nerm tê xuya kirin, ew ji me dilşad dike. Karsazên Ewrûpayê ger bixwezin bazirganîyê Îran’e ra bikin, pêwîste ragihandinê mera pêk binin, Ji ber ku bazara Îran’ê herî baş em dizanîn.” TAKVA, tiştên herî girîng anî ziman û dawîya axaftinên xwe da got ku; “Pêvajoya Çareserî ne tenê siyasîye, pêşketina aborî ji pêwîste, ji ber vê yekê pêşariyên marjînal bê nerîtandin û Yekîtîya Ewrûpayê piştevanî bide me. ”
Kîtekît
Dîroka Veserbûnê : 22.05.2015 05:01