ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO GASTRONOMİ FESTİVALİNDE AYRAN AŞI DAĞITTI
VAN TSO GASTRONOMİ FESTİVALİNDE AYRAN AŞI DAĞITTI

Van'da, farklı ülkeler ve Türkiye'nin çeşitli illerinden aşçıların katılımıyla düzenlenen '1. Van Gastoronomi Festivali' açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival Van müzesinin bahçesinde gerçekleştirildi.

AYRAN AŞI İKRAM EDİLDİ

Festivalin açılış törenine Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyeleri Veysel Parin ve Eren Görsel Görmen katılım sağladı. Van TSO'nun standını ziyaret eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı 2 gün boyunca ikram edilecek ayran aşı dağıttı.

Van'ın Coğrafi İşaret Tescilli ürünü olan Ayran Aşı ve festival ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen, 'Şehir olarak çok güzel ve ilk olan bir festivalle ev sahipliği yapıyoruz. Biz de Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu festivalde yer alıyor ve Coğrafi İşaret Tescili alınan Ayran Aşımızı 2 gün boyunca ikram edeceğiz.' Dedi.

Festivalin ikinci gününde de Van TSO standında Ayran Aşı ikramında bulunuldu. Fuarı ziyaret eden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Oflas ile Serdar Balandi Ayran Aşı dağıttı ve festivalde yer alan standları ziyaret etti.

KAHVALTI GÜNÜNE DAVET

Başkan Takva ve Yönetim Kurulu Üyesi Oflas daha sonra festival kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı. Coğrafi işaretli ürünlerle ilgili konuşan Takva, coğrafi işaretin ekonomiye etkisi, yerel kalkınmadaki önemi ve şehrin markalşamasına olan katkısını anlattı. Van Kahvaltısı gastronomideki önemine vurgu yapan Oflas ise fuarda yer alan katılımcıları ve yarışmacıları, 5 Haziran Pazar günü 3'üncüsü düzenlenecek Dünya Kahvaltı Günü'ne davet etti.

VAN TSO GASTRONOMİ FESTİVALİNDE AYRAN AŞI DAĞITTI