ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ZİYARET HÜDA PAR GENEL BAŞKANI VAN TSO'YU ZİYARET ETTİ
ZİYARET HÜDA PAR GENEL BAŞKANI VAN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Eklenme Tarihi : 23.10.2023 09:02

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve teşkilat mensupları; Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Van TSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu, Meclis ve Oda Organ Üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van'ın sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi.

- Meclisteki ve bölgedeki çalışmalarınızı takip ediyor ve hassasiyetle izliyoruz. Bundan da memnuniyet duyuyoruz.

- İlimiz, 81 il arasında kişi başı gelir ve sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından 76'ncı sırada yer alıyor.

- Kadim coğrafyamızın bunu hak ettiğini düşünmüyoruz. Burada bir haksızlık ve yönetimsel anlamda zafiyet olduğunu görüyoruz.

- Bu şehirde ve bölgede yaşayan insanların mutlu ve huzurlu yaşamasını istiyoruz. İnsanlar yaşadıkları yerde huzurlu ve mutlu olurlarsa başka insanların mutluluğunda gözü olmaz.

- Ne yazık ki; Marmara Bölgesi'nde yaşayan bir kişinin 'kişi başı' geliri, Van'da ya da TRB2 Bölgesi'nde yaşayan birinin  5,5-6 katı daha fazladır.

- Siyasetin gücüne inanan ve siyasetin bir çözüm merkezi olduğuna inananlar olarak; talep ve sorunlarımızı başta bugün zat-i alinize, diğer siyasi aktörlere ve hükümet yetkililerine aktarıyoruz.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alan bir Genel Başkan olarak sorunlarımızı size iletiyor ve bu sorunlarımızı Meclis'te gündeme getirmenizi talep ediyoruz.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu;

- Doğrusu siyasetçiler nutuklar atan ve çok konuşan kimselerdir. Ancak biz her yerde olduğu gibi bugün burada da sorun ve taleplerinizi dinlemek istiyoruz.

- Memleketimizde bölgeler arası gelişmişlik farklı bahsetmiş olduğunu gibi oldukça fazla. Bu mesele bizim de gündemimizde ve parti politikamızda yer alıyor. Bu sorunun çözülmesi ve farkın azaltılması gerekiyor.

Görüşme; talep-sorunların iletilmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

ZİYARET HÜDA PAR GENEL BAŞKANI VAN TSO'YU ZİYARET ETTİ