Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ZİYARET BAŞKALE HEYETİNDEN VAN TSO'YA ZİYARET
ZİYARET Başkale heyetinden Van TSO'ya ziyaret
Eklenme Tarihi : 02.10.2023 15:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Van TSO) ziyaret eden Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, Van TSO üyeleri ve mahalle muhtarları; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve Ömer Yılmaz ile bir araya geldi.

Görüşmede; Başkale'de bulunan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusunda gelinen son aşama ve yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Görüşmede konuşan Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş;

Hedefimiz; İlimiz için büyük önem arz eden ve bölge halkının kalkınmasına olanak sağlayacak Başkale Gelincik Sınır Kapısı ile Çaldıran Çilli Sınır Kapısı'nı açılmasını sağlamak.

☑ Van'da gerçekleşen ve 2 gün süren 'Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nda Gelincik ve Çilli Sınır Kapılarının açılması gerektiğini ifade ettik, talepte bulunduk.

Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusu iki ülke tarafından imzalanan mutabakatta yer aldı. Bu noktada bir anlaşama sağlanmış oldu. Artık İran'ın hızlı davranmasını ve kapımızın bir an önce açılmasını bekliyoruz.

1989-1990 yılları arasında açılan ancak kısa süre sonra kapatılan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması için çok uğraştık, her platformda dile getirdik ve sesimizi olabildiğince gür çıkardı.

Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için sınır kapıları, sınır ticareti ve İranlı turistler olmazsa olmazımızdır. Van TSO olarak bu şiarla hareket ediyor ve gerekli girişimlerde bulunuyoruz.

Galeri
ZİYARET Başkale heyetinden Van TSO'ya ziyaret
ZİYARET Başkale heyetinden Van TSO'ya ziyaret
ZİYARET Başkale heyetinden Van TSO'ya ziyaret
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL