ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VANTSO VE DAİB İRAN HEYETİNİ AĞIRLADI
VANTSO VE DAİB İRAN HEYETİNİ AĞIRLADI
Eklenme Tarihi : 25.09.2023 22:42

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ev sahipliğinde; Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motamedian başkanlığında Van'a gelen İran heyeti ağırlandı.

Programa; İranlı heyetin yanı sıra Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Doğubeyazıt TSO yönetimleri ile sınır illerinin temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva şunları söyledi;

☑️ İran İslam Cumhuriyeti ve bölge illerden gelen kıymetli misafirlerimiz, şehrimize hoş geldiniz.

☑️ İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti, iki kadim ve dost komşu ülkelerdir. Bu iki ülke birbirlerinden haz etmediklerinde, anlaşamadıklarında ya da bir çatışma yaşadıklarında ne Türkiye’yi başka bir yere taşıyabilirsiniz ne de İran’ı.

☑️ Ev sahibiysek evimizi, mahallemizi ve şehrimizi değiştirebiliriz. Ama bizim komşularımızı değiştirme şansımız yok.

☑️ Komşular ne kadar hayatı çekilir kılabilirlerse ve bu komşu ülkelerin yöneticileri komşuluğu ne kadar fazla sürdürür ve kadim kılarlarsa, bundan büyük bir zenginlik ve mutluluk elde edilir.

☑️ Van TSO olarak bu perspektifle 2015 yılında yüzümüzü doğuya döndük. Penceremizi açtığımızda karşımızda İran İslam Cumhuriyeti vardı.

☑️ 2015’ten bu yana 8 yıl içerisinde 50’den fazla heyetle İran’ı ziyaret ettik ve her ziyaretimizde zenginleşerek daha büyük bir mutluluk ve güvenle şehrimize geri döndük.

☑️ O günden bugüne Van ve İran ilişkileri çok iyi bir seviyeye geldi. Bu ilişki ülkeler arası ilişkiden daha ileriye gitti ve kadim dostluklara, muhabbete, çözüm odaklı bir zemine oturdu.

☑️ Bugünlere gelmemize katkı sunan, her zaman misafirperverliği ve dostluğuyla yanımızda olan sizin nezdinizde tüm İranlı dostlarımıza teşekkür ediyorum.

VANTSO VE DAİB İRAN HEYETİNİ AĞIRLADI