ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VANTSO TÜRKİYE-İRAN SINIR İLLERİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI'NDA TALEPLERİ DİLE GETİRDİ
VANTSO Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nda talepleri dile getirdi
Eklenme Tarihi : 25.09.2023 17:34

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, Meclis Divanı ve Meslek Komiteleri; Türkiye-İran 6. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı kapsamında düzenlenen 'Sınır Ticareti, Gümrük, Turizm ve Ulaşım Komisyonu Toplantısı'na katıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; 'Sınır Ticareti Komisyonu'na başkanlık etti. Sınır Ticareti Toplantısına; Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Faruk Altınal ve sınır ticareti üyeleri katıldı. Toplantının sınır illeri için önemli olduğuna değinen Başkan Takva, sınır ticaretinde yaşanan sorunların çözümüne vesile olmasını temenni etti.

Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Değer ve Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Parin; 'Gümrük Komisyonu Toplantısı'na katıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Köroğlu ve Komite Üyesi; 'Turizm Komitesi Toplantısı'na katıldı. Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Borak ve Kadir Gülgeldi ile Meslek Komite Başkanı; 'Ulaşım Komitesi Toplantısı'na katıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyeleri; gerçekleşen komisyon toplantılarında;

☑️ Kapıköy Gümrük Kapısı'nın transit geçişe açılması,

☑️ Kapıköy Gümrük Kapısı'na STM sahası yapılması,

☑️ İran bankalarının İlimizde şube açması,

☑️ Kapıköy Gümrük Kapısı'na tam donanımlı laboratuvar yapılması,

☑️ Kapıköy Gümrük Kapısı'na İhtisas Gümrüğü yetkisi verilmesi,

☑️ İran Konsolosluğu'nun İlimizde hizmet vermesi,

☑️ Sınır kapılarından kimlikle geçiş yapılması,

☑️ Başkale Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması,

☑️ Çaldıran Çilli Sınır Kapısı'nın açılması,

☑️ Sınır Ticaret açık pazarının kurulması,

☑️ Gümrük mevzuat hükümlerinin hafifletilmesi,

☑️ Serbest Bölge kurulması,

☑️ Türkiye-İran Ortak OSB kurulması,

☑️ Açık pazar yeri ve sahası yapılması,

☑️ İthalat ve ihracata konu olan tüm ürünlerin Sınır Ticaretine dahil edilmesi,

☑️ Gümrük vergilerinin düzenlenmesi konularını gündeme getirerek, her iki ülkenin bürokratlarına çağrıda bulundu.