ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-AÇILIŞ RAZİ SINIR KAPISI'NIN AÇILIŞI YAPILDI
AÇILIŞ Razi Sınır Kapısı'nın açılışı yapıldı

Kapıköy'deki modernizasyon çalışmalarının 2019'da tamamlanıp açılmasından sonra başlayan Razi Sınır Kapısı'nın modernizasyon çalışmaları da tamamlandı. Razi Sınır Kapısı yapılan tören ile hizmete açıldı.

Kapıköy'deki modernizasyon çalışmalarının 2019'da tamamlanıp açılmasından sonra başlayan Razi'nin modernizasyon çalışmaları da tamamlandı. 2 kapıyı da modern hale getiren çalışmalar sonrası Razi Sınır Kapısı törenle açıldı. İki taraftaki modernizasyonun tamamlanması, geçişlerin 7/24 olmasından sonra gözler Razi tarafındaki yolun tamamlanıp transit geçişlerin açılmasına çevrildi.

RAZİ SINIR KAPISI AÇILDI

Açılışa Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve İran Tüccar Danışmanı Samad Poursoltani Razi Sınır Kapısı'nın açılış törenine katıldı. VANTSO Başkanı Necdet Takva, Özalp Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ile birlikte İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş'a tablo hediye etti. Batı Azerbaycan Eyalet Valisi Muhammed Mahdi Şahriyari, Khoy Valisi Zebihullah Kazımi, sınır illeri kaymakamları ve ticaret odaları başkanlarıyla görüşen Takva, kentlerin kalkınması için yapılacak işbirliği konularıyla ilgili istişare etti.

GÖZLER TRANSİT GEÇİŞE ÇEVRİLDİ

Razi Sınır Kapısı'nın Van için önemli olduğunu ifade eden Takva şunları söyledi:

'İran ile 300 kilometrelik bir sınırımız ve yüzyıllardır devam eden kadim bir dostluğumuz var. Son yıllardaki girişimlerimiz ile dostluğumuzu pekiştirdik ve defalarca İran'a gittik. Turistlik amaçlı geçişlerde ne yazık ki büyük sorunlar yaşanıyordu. 2019'da Kapıköy Sınır Kapımızı modernize ettikten sonra komşumuz İran'da buna kayıtsız kalmadı ve Razi Sınır Kapısını yeniledi. Bugün Razi Sınır Kapısı'nın açılışını yaptık. Burada komşularımızın yanında olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Razi kapımızın hayırlı olmasını dilerim.'

AÇILIŞ Razi Sınır Kapısı'nın açılışı yapıldı