ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-FUAR 'ALTIN VE MÜCEVHER FUARI'
FUAR 'Altın ve Mücevher Fuarı'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, Meclis Divanı ve Meclis Üyeleri; Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği ile US Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Altın ve Mücevher Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Fuarda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva şunları söyledi:

* Van'ı bir fuar ve kongre merkezi yapma yönünde uzun yıllardır bir hedef belirlemiştik. Bugün geldiğimiz noktada belki bu sektörde varmak istediğimiz alanın nirvanasındayız.

* Bugün yapılan fuar tek başına olabilecek bir şey değil. Büyük bir mücadeleyi gerektiriyor. US Fuarcılık ile Kuyumcular Derneği'nin meseleyi sahiplenmesi ve fark yaratacak bir çalışma ortaya koymasıyla olmuştur.

* Bir gün; Finansal anlamda en önemli sektörlerden bir tanesi olan fuarda konuşmacı olabilme ihtimalini belki de 20 yıl önce planlayamazdık, düşünemezdik. Bugün bunu yapabilme düzeyine geldik.

* Van artık Türkiye’nin çıkmaz sokağı değil. Van dünya ile entegre olmaya çalışan, özellikle de sınır ülke komşuları ile yakın ilişkiler geliştiren bir şehirdir. Bugün İran ve Irak Kürdistan Bölgesi'nden gelen heyetleri burada gördük.

* Türkiye'nin dört bir yanından ve deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'tan, Gaziantep'ten, Adıyaman'dan firmaların burada olmasını büyük bir hevesle izledik ve kendilerini ziyaret ettik.

Fuarda yer alan firmaları ziyaret eden Yönetim Kurulumuz ve Meclis Divanımız, fuarın verimli geçmesini diledi.

FUAR 'Altın ve Mücevher Fuarı'