ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN'DA ENGELSİZ TATLAR
Van'da Engelsiz Tatlar

Van Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu, Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Van S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) işbirliğinde Engellilere yönelik aktivitelerde bir farkındalık oluşturmak üzere “Engelsiz Tatlar”  eğitimi düzenlendi.

YAKA-KOOP hizmet binasında gerçekleşen 50’ye yakın engellinin eğitim aldığı programda, Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen ve Kurul Üyeleri, Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Yörükoğlu, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat ve YAKA-KOOP Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladılar.

Mardin’den özel olarak getirilen TAŞPAKON’a (Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) bağlı Pasta Ustası Halil İbrahim Buğrucu’nun eğitmenliği eşliğinde gerçekleşen programda kursiyerlerin ilgisi şaşırttı. Kuru pasta, börek ve yaş pasta eğitimi alan engelli kadınlar 7 saat süren eğitimin ardından sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirterek “Engelilere yönelik bir çok proje fikiri geliştirdik. Konularına göre ilgili paydaşlarla çalışmalar yapıyoruz.  Bu günde aradımızda çok değerli Sivil Toplum Örgütü temsilcileri var. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” Dedi

Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E.Görsel Görmen yapılan tüm etkinliklerine şartsız ve kayıtsız destek veren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve yönetim Kuruluna, ayrıca bugün ki etkinliğin ana sponsoru Golden Rose yetkilisi Muhammed Hatipoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Yörükoğlu ise Engellilerin eğitimi noktasında büyük emekler verdiklerini belirterek “Bugün burada icra edilen eğitimin engeliler ve aileleri açısından tarifsiz mutluluk yaşattığını, eğitimin devamında kapsamlı bir proje hazırlayarak 6 ay boyunca sürecek bir eğitim hedeflediklerini” kaydetti.

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat ise böyle önemli bir projeye paydaş oldukları için çok mutlu olduklarını aşçılık ve pastacılık mesleğinin dünyanın her yerinde geçerli olduğunu kaydederek, böyle kutsal bir projede paydaş olarak mutfağını hizmete açan YAKA-KOOP yönetimine sonsuz teşekkürlerini sundu.

Van'da Engelsiz Tatlar