Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO’YA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ VERME YETKİSİ
Van TSO’ya Mesleki Yeterlilik Belgesi Verme Yetkisi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenleme yetkisi aldı. TOBB’a bağlı ve bakanlıkça yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. ile imzalanan protokol kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kişiler Van TSO’ya müracaat edecek, uzmanların gözetiminde sınavlar Van’da yapılacak, belgeler Van’dan teslim edilecektir.

Van TSO’da Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli meslek kapsamında zorunlu hale getirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile ilgili gerçekleştirilen Bilgilendirme Toplantısına Van TSO’ya bağlı üye firma temsilcileri katıldı.

İşveren ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban katıldı.

Baban, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 48 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybedeceğini söyledi.

Baban, kurum tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamının İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacağını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan ve 19 meslek dalında belge vermek için yetkilendirilen MEYBEM A.Ş Genel Müdürü Baban, Odamız işbirliğiyle gerçekleştirilecek sınav ve belgelendirme faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kişilerin Van Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaat yapabilecekleri, belirlenecek meslek dalları ile sınavların düzenleneceğini belirten Genel Müdür Baban, Ankara dan kurumlarına bağlı uzmanların katılımıyla Van’da sınavlar yapılacağını, hizmeti yerele taşıdıklarını sınavlarda başarılı olanların belgelendirileceğini belirtti.

Programda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, üyelerimize yönelik düzenlediğimiz bu bilgilendirme eğitimi ile aslında çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini belirterek “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yerelden hizmet vermek istiyoruz. Bu nedenle MEYBEM ile imzaladığımız protokol gereği, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarını Van’da yapacağız. Bu belgeleri almak isteyenler odamıza müracaat edecektir. Bizde sanatkarların meslek erbaplarının belge sahibi olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Programda Van TSO ve MEYBEM arasında işlemlerin yerelde yapılması protokolü imzalandı.

 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.4 TL
EURO: 34.71 TL
GBP: 40.66 TL