Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO 55 YAŞINDA
VAN TSO 55 Yaşında

Van Ticaret ve Sanayi Odasının 55. vefa yılı görkemli bir programla gerçekleştirildi. 55.Vefa yılı Kutlama Programına Gümrük ve Ticaret  Bakanı Tüfenkci ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti milletvekilleri, kurum amirleri, STK temsilcileri, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın Önceki yıllarda görev almış Başkanları ve üyeler  katıldı.

 

Programın Açılış Konuşmasını Yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva,  Antik çağdan beri gezginleri ve coğrafyacıları eşsiz güzelliği ile hayrete düşüren, köklü ve tarihi zenginliği pek az şehirde bulunan Van'a hoş geldiniz diyerek “ Geçmişinin ihtişamı ile geleceğini kurmaya çalışan kadim şehrimizin çalışkan insanları bundan tam 55 yıl önce Ticari ve sınai örgütlenmeyi sağlamak için büyük fedakarlıklara katlanmış, bugün ülkemizin hizmet standartları açısından en iyi odalarından biri olan Van Ticaret ve sanayi Odasının temellerini atmışlardır. Şu anda bu seçkin hazirun ile birlikte içinde bulunduğumuz bu modern yapının her tuğlasında Vanlı tacirin ve sanayicinin alın teri ve emeği vardır. Bizler Van Ticaret ve Sanayi odası Yönetimi olarak geçmişimizi doğru okumadan geleceğimizi kuramayacağımıza inanan bir anlayışı temsil ediyoruz. Bu sebeple geçmişimizi bu güne taşıyan ve temsil ettiğimiz bu meslek odasında emeği olan değerli yönetici ve üyelerimize vefamızı göstermek istedik.

Bugün siz değerli misafirlerimizin şahitliği ve katılımları ile bir meslek odası için 55 yıllık genç bir geçmişe sahip odamızın kuruluşundan bu yana emeği olan çok kıymetli yönetim kurulu ve meclis başkanlarımızı bir araya getirerek onlara olan minnettarlığımızı ifade ediyoruz.

C Sınıfı Akredite Oda statüsü ile başladığımız serüvenimize bugün gururla ifade etmek istiyorum ki A Sınıfı Akredite Oda olarak üyelerimize hizmet veriyoruz. Odamız bugün kentimizin hemen hemen her sorunu ile yakından ilgilenmekte ve çözüm üretmeye çalışmaktadır. Tarımdan turizme, sanayiden eğitime, sağlıktan spora bütün alanlarda odamızın mutlaka emeği mevcuttur.  

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında “55 Yıl önce Van’da bir gurup ideailist işadamının bir araya gelerek oluşturdukları Ticaret ve Sanayi Odası bugün uluslarararası standartlarda bir kurum olmuştur. Van için 'sınır ticareti çok önemli' denildi. Bu doğru bir tespit. Biz Kapıköy Sınır Kapısını yeniden yapıyoruz. Bir de yaptığımız düzenlemelerle sınır ticaret merkezlerini de hayata geçirmiş olacağız. Bu, Van'ın yanı sıra bölge illeri için de çok önemli. Bölge esnafının kalkınması için gerekeni yapacağız' dedi.

 

Van'da düzenlenen toplantıda çıkan sonuçları Cumhurbaşkanı ve Başbakana ileteceklerini ve taleplerin giderilmesi konusunda gereken takibi yapacaklarını dile getiren Tüfenkci, 16 Nisan'da önemli bir halk oylaması gerçekleştirileceğini hatırlattı. Tüfenkci, 'İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan'dır. Kardeşin kardeşe düşman olmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, dağlarında çiçek açan, koyunlarımızın otladığı, insanların birbirini ötekileştirmediği, ekonominin, ticaretin konuşulduğu bir memleket istiyoruz. Bunun için bizim artık hızlanmamız lazım. Güçlü meclisi, güvenli ve huzurlu Türkiye'yi oluşturmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uzlaşmayı, birliği getiriyor. Bu sistemle beraber gerçekten siyasi istikrarı da Türkiye yakalamış olacak' diye konuştu.

 

Ekonomi Bakanı Zeybekci de, bugün Van'da çok önemli toplantılara katıldıklarını, önemli tespitlerde bulunduklarını söyledi. Ülkede taş üstüne taş koyanların konuştuğu bir sürecin başlamasıyla ilgili önemli bir toplantı yaptıklarını belirten Zeybekci, 'Van bir ihracat kenti olacak. Bunu göreceksiniz. İhracat rakamlarımız, üretimimiz çok hızlı artıyor. Cazibe Merkezleri Programının ardından Van daha başka bir duruma gelecek' ifadelerini kullandı.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet ve bereketin olacağını belirterek, 'Son 8 yılda istihdamda büyük artış oldu. İş yeri açılışı son 8 yılda Van'da yüzde 107 artmış. İhracat son 8 yılda Türkiye'de yüzde 8 artarken Van'da yüzde 99 artmış. Son bir yılda protestolu olan senet Türkiye'de yüzde 22 artarken Van'da yüzde 24 düşmüş. Karşılıksız çek tutarları Türkiye'de artarken Van'da yüzde 36 azalıyor. Çıkıp Türkiye'ye, Vanlıya, 'ver malı al parayı' demeniz lazım. Bundan daha güzel rakam olamaz. Sizin birlik ve beraberliğiniz devam ettikçe Allah'ın bereketi üzerinizden eksik olmayacak' ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın 55. Yılı nedeniyle Eski Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanlarına plaket takdim edildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk üyesi ve 50 yılın üzerinde üyelikleri bulunan üyelere de plaket takdim edildi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Van TSO’nun 55. yıl pastası kesilerek odada emeği geçenlere plaketler verildi.


 

Galeri
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
VAN TSO 55 Yaşında
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.4 TL
EURO: 34.71 TL
GBP: 40.66 TL