Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-CAZİBE MERKEZLERİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Cazibe Merkezleri Destek Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Cazibe Merkezleri Destek Programı bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı
- Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Takva,
- 'Amacımız programdan maksimum kazanç elde etmek'

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinesiyle Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Cazibe Merkezleri Destek Programı bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Van TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 4 eylül tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Destek Programı’na yönelik DAKA işbirliğiyle bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptıklarını ifade etti.
Takva yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'15-20 gün öncesinde ön taleplerin toplanmasına yönelik bir duyuru yapıldı. Cazibe Merkezleri Destek Programının ilgili kuruluşu Türkiye Kalkınma Bankası’dır. Kalkınma Bakanlığı olması nedeniyle de yerellerde Kalkınma Ajansları bu iş için görevlendirildi.'
Cazibe Merkezleri Destek Programı için ilk olarak 4 ilin merkez alındığını ardından bu sayının 8'e çıkarıldığını dile getiren Takva, cazibe merkezleri kapsamında 23 ilin bu programdan faydalanabileceğini söyledi.

Takva, '2017 yılı bütçesi içerisinde 17 milyar liralık bir kaynağın kullanacağı ifade edildi. Mevzuat çalışmaları henüz sonuçlanmadı ama ön taleplerin bağlı kuruluşları olan kalkınma ajanslarının marifetiyle toplanacağı duyurular yapıldı. Bizde bu konuda DAKA ile işbirliği yaparak programdan yaralanacak olanlar için bir bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendik. Amacımız programdan maksimum kazanç elde etmek.' Dedi.
Toplantı DAKA Uzmanı Sinan Sarıkaya'nın Cazibe Merkezleri Destek Programı hakkında yaptığı sunum ve soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Toplantıya Van TSO üyeleri ve çok sayıda yatırımcı katıldı.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL