Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-DMO VANLI ÜRETİCİLERDEN ÜRÜN TEMİN ETMEK İSTİYOR
DMO Vanlı Üreticilerden Ürün Temin Etmek İstiyor

Yerel Üreticilerin desteklenmesi ve Kamu’nun Mal alımlarının temin edilmesi amacıyla  Devlet Malzeme Ofisi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Tuşba Salonunda yapılan toplantıya Devlet Malzeme Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanı Selcuk Uğur, KOSGEB  Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas, Vergi Dairesi Müdürü Murat Aydın ve Van TSO üyesi firmalar katıldı.

Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Odamız yerel üreticilerin korunması konusunda öteden beri gerek kamu kesimi ile gerekse halkın bu konudaki duyarlılığını arttırmak için çok sayıda girişimde bulunmuştur.  Bu nedenle Devlet Malzeme Ofisinin kamu kurumlarının DMO dan almış oldukları ürünlerin DMO havuzunda yer alan yerel firmalar üzerinden yapılması konusu bizler için önem arz etmektedir. DMO nun Van bölgesinin yıllık 40 milyon Tl civarındaki mal alımlarının yerel firmalarımızdan yapılması esnafımız açısından ciddi bir Pazar anlamına da gelmektedir. Üyelerimizin Devlet Malzeme Ofisi Van irtibat ofisine başvurmalarını ve firma kayıtlarını yaparak katalogdaki yerlerini almalarını rica ediyorum. Özellikle ilimizin Pilot iller arasında yer alması gelecek adına bizleri umutlandırmıştır. Bu çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” dedi

Toplantıya Ankara’dan katılan Devlet Malzeme Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur ise” Bugün Van Ticaret ve Sanayi Odası girişimi ile Devlet Malzeme Ofisi malzeme alımlarının Van’da üretim yapan firmalardan tedarik edilmesi bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmekteyiz. Vanlı üretici firmalarının tedarikçilerimiz arasında yer almasını istiyoruz. Bu nedenle Kataloglarımızda artık Vanlı üretici firmaların bulunması ilimizin gelişmesine de katkı sunacaktır. Burada Genel Müdürlüğümüzün desteği ile KOBİ kurum katalogu çalışması yapılmaktadır.  Bu çalışmamız kamu kurumlarının malzeme alımlarını tedariki için  yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda katılımcı firmalarımızın devlet malzeme ofisi sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantılar da  tedarikçi sayılarının artması daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dahil edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Devlet Malzeme Ofisi üzerinden kurumlara ürün satmak ve DMO nun kataloğunda yer almak isteyen  Oda üyelerinin Devlet Malzeme Ofisi Van irtibat bürosu ile görüşerek gerekli koşulları yerine getirdikten sonra DMO web sitesinde yer alan katalogta firmalarının ve satmış oldukları ürünlerin tanıtımını yaparak kamu kurumlarının kendilerine DMO üzerinden ulaşmalarını sağlayabilirler

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL