Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-KOTUR DERESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
Kotur Deresinde hummalı çalışma
Türkiye’nin İran’a açılan Van Kapıköy Sınır Kapısı ile İran’nın Razi Sınır kapısı arasında yıllardır devam eden ulaşım sorunu için çalışmalar başlatıldı.

İran’ın Hoy kenti ile Kapıköy arasında yılan hikayesine dönen ve yıllardır transit ulaşımın önündeki en büyük engel olan Kotur Deresinde, İran hükümetinin talimatıyla yol, menfez ve köprü çalışmaları başlatıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva,  İran ziyaretinde çalışmaları bizzat yerinde inceleme fırsatı bulurken, yaklaşık 10 km uzunluğundaki yolda başlatılan çalışmalarda, kamyonlar, dozerler ve diğer iş makineleri harıl harıl çalışıyor. Yolda ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Kotur Deresinin İran ile karayolu transit ulaşımında sorun teşkil ettiğini belirterek “Van’ın İran’a açılan kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısı ile Hoy kenti arasında bulunan Kotur Deresi maalesef yıllardır yol sorunu ile sürekli gündemde. Bu yönde geçmişte yapılan tüm görüşmeler maalesef sonuçsuz kalmıştı. Ancak son bir yıldır yürüttüğümüz çalışmalarımız, iki ülke makamları nezdinde girişimlerimizle Kotur Deresinin islah edilmesi, Yolun yapılması ve akarsu yatağının tahrip ettiği köprülerin yenilenmesi çalışmaları başlatıldı. İran çalışma programımızda çalışmaları yerinde görme imkanı yakaladık. Bizde gerek Hoy Valiliği, gerekse Batı Azerbaycan Eyaletine bağlı olduğu için Eyalet Valiliğine görüşmelerimiz sırasında memnuniyetimizi dile getirdik. Bu hassasiyetin ortaya çıkması bizleri çok mutlu etmiştir. Yol yapımı ile birlikte Kapıköy ve Razı Gümrük Binalarının yapılması sonucu İran ile ulaşım ve gümrük alanında hiçbir sorun kalmayacaktır” dedi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İran’ın dünya ile entegre olması için başlattığı çalışmalarda Van’ın kilit bir rol üstlendiğini belirterek, İnşallah yakın bir tarih de ilimizde ve ülkemizde İran ile ekonomik ilişkilerin geliştiğine dair göreceli değişikliklere şahit olacağız şeklinde konuştu. 
Galeri
Kotur Deresinde hummalı çalışma
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL