Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN’DA DEV ZİRVE
VAN’DA DEV ZİRVE
Eklenme Tarihi : 29.04.2015 19:33
Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde Van’da, Aile Şirketleri 2023 zirvesi düzenlendi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde gerçekleşen zirveye Rixos Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fettah Tamince, Doğtaş Mobilya ve Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Helvacızade Gıda CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Ernst&Young Vergi Hizmetleri Lideri Erdal Çalıkoğlu, Capital Dergisi Editörü Rauf Ateş ve Ekonomis Dergisi Editörü Talat Yeşiloğlu  katıldı.
Van’lı işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği zirvede konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye’nin önemli şirketlerinin başında bulunan ve Türkiye’nin en önemli işadamları arasında yer alan misafirlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız. Bugün burada kendilerinin tecrübelerinden ziyadesi ile yararlanacağımıza inanıyorum. Takva konuşmasında ilimizin ekonomik yapısı ve potansiyeli hakkında çok fazla konuşmayacağını belirterek, işadamlarımızın bizleri yakından tanıdığına inanıyoruz. Ülkemizin önemli yatırımcıları arasında yer alan ve hemşerimiz olmasından gurur duyduğumuz Sayın Fettah Tamince’nin de bugün aramızda olmasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Bugün burada bulunan konuklarımız ve İlimiz iş dünyasının, değerli misafirlerimizin tecrübelerini ve bilgi birikimlerini dikkatle takip edeceklerini, bununla birlikte faydalı bilgiler edineceklerini düşünüyorum dedi. Daha sonra söz alan Ernst&Young Vergi Hizmetleri Lideri Erdal Çalıkoğlu aile şirketlerinde ailenin misyonu, işletme yönetimi ve sahiplik konu başlıklarında sunumunu gerçekleştirdi.
Ardından söz alan Helvacızade Gıda CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil yaptığı konuşmada aile şirketlerinin kurumsallaşması ve aile şirketlerinde anayasanın önemine ilişkin sunum gerçekleştirdi.
Doğtaş Mobilya ve Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan aile şirketlerindeki bireylerin işletme yönetimi içerisinde alacakları görevlerin tanımlanmasına ve işletme içerisindeki samimiyetin önemine vurgu yaptı.
Davut Doğan’ın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Rixos Otelcilik CEO’su Fettah Tamince, İşletmelerde her şeyden önce kişisel huzurun önemli olduğunu ve bunun iş hayatına en büyük katkıyı sağladığını ifade etti. İşletmelerde finansmanın önemine değinen Tamince, birçok işletmede finansçı bulunmadığını belirtti. İşletmelerde büyümenin kilit noktasının, yapılacak işin heyecanına bağladığını belirtti.
Tamince, Van’ın bir yıllık ihracat tutarı 36 milyon dolar. Ticaretin merkezi olan İstanbul’a çok uzak, devam eden çözüm süreci var, kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolar.  Bunların hepsi realite ama hiçbiri Van’ın 36 milyon dolar ihracatta kalmasına sebep değil. Van TSO Başkanı Sayın Takva 125 milyon nüfuslu bir bölgenin merkezindeyiz dedi. Buna katılıyorum hatta Orta Asya’yı da sayarsak Van 400 milyon nüfuslu bir bölgenin merkezi olabilir.
Van’ın, İran ve Ortadoğu ülkelerine 2 saat uzaklıkta olduğunu, bu stratejik konumun değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini, başta Van Havalimanının bu ülkelere karşılıklı uçuş gerçekleşmesine yönelik altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiği belirterek, bu sayede Van ilinin ekonomik gelişiminin kaçınılmaz olacağını ifade etti.
Zirve, konuşmacılara hediye takdim töreniyle sona erdi.
Galeri
VAN’DA DEV ZİRVE
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL