Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO’YA VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
Van TSO’ya Vergi Haftası ziyareti
Eklenme Tarihi : 26.02.2015 12:28
Van  Defterdarlığı tarafından  ’Vergi Haftası’ dolayısıyla bir dizi ziyaretler düzenlendi. Van Defterdarı ve heyeti tarafından Van 5. Noter ve Van TSO’ya nezaket ziyareti yapıldı.
İlin ve Ülkenin kalkınması için Vergilerden başka gelir alternatiflerinin olmadığını belirten Defterdar Mehmet Durusoy; “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.1990 yılından beri Vergi Haftaları kutlanır. Bu günkü ziyaretimiz de 26. Vergi Haftası etkinliğimizin bir parçasıdır. Vergi mükellefi olan iş yerlerimize gidip tanışalım ve yapmamız gereken bir şey olup olmadığı noktasında bilgi sahibi olmak amacıyla bazı ziyaretler gerçekleştirdik. Vergiler, bütçemizin yüzde 86’ısını oluşturuyor. Bu nedenle ülkemizin vergiden başka gelir alternatifi yok.  Bu noktada 7’den 70’e her kesime sorumluluk düşüyor. Alınan bu vergiler de yine aynı şekilde topluma hizmet olarak geri dönüyor. Van TSO, bizim için önemli bir yerdir. Çalışmalarından dolayı Başkan Necdet Takva’yı ve Yönetim kurulunu tebrik ediyoruz” diyen Defterdar Mehmet Durusoy; “Vergi Mükelleflerimizin başarısı için bize ne görev düşerse yapmaya hazırız. Bir birimizle her zaman barışık olmalıyız. Mükellef olmaz ise vergi olmaz, vergi olmaz ise kalkınma olmaz. Bu nedenle her zaman ve her konuda birbirimize yardımcı olmalıyız” dedi.
Van Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise,yapılan nazik ziyaretten dolayı Van Defterdarı Mehmet Durusoy’a teşekkür ettiğini ifade ederek, “Son derece duyarlı bir defterdarımız var. Bundan dolayı kendimizi çok şanslı olarak görüyoruz. Vergi Haftası münasebetiyle yapılan bu anlamlı ziyaretten ötürü Defterdarımız, sayın Mehmet Durusoy beye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bir ülkenin kalkınmasında Vergilerin önemi çok büyüktür. Sorumluluk sahibi insanlar vergisini zamanda ödeyen insanlardır. Depremden dolayı Van esnafı vergi konusunda büyük sıkıntılar yaşadı. Yoksa Van esnafının vergi borcu olmaz. Van esnafı borcuna çok sadık kişilerdir. Ümit ederim, bir daha ilimizde olumsuz olaylar yaşanmaz ve Vergi dairesine fazla vergi ödeme şansına sahip oluruz. İnşallah esnafımız, sanayicimiz, tacir ve Tüccarımız iyi para kazanır ve iyi oranda da vergi ödeyebilsin” diyen Takva, Vergi haftasının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Görüşmede Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner ve Diyaaddin Altındal da hazır bulundu. 
Galeri
Van TSO’ya Vergi Haftası ziyareti
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL