ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-OSB VE SANAYİ BÖLGELERİ SIFIR ATIK YÖNETİMİ SİSTEMİ
OSB ve Sanayi Bölgeleri Sıfır Atık Yönetimi Sistemi

Organize Sanayi Bölgeleri

TOBB’dan gelen yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 12 Temmuz 2019 tarih 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nin Ek 1-B'sinde yer alan 'Bina ve Yerleşkeler için Uygulama Takvimi' kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinin ve içerisinde bulunan tüm işletmelerin 31 Aralık 2020  tarihine kadar Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurması ve Sıfır Atık Bilgi Sistemi (SABS) üzerinden  sıfır atık belgesi  alması gerektiği izah edilmektedir.

Sıfır atık işlemlerinin OSB yönetimi  tarafından yerine getirilebileceği gibi OSB yönetimi  koordinasyonunda da yapılabileceği belirtilerek süreç ve yapılması gereke çalışmalar hakkında bilgi verilmektedir.

Yazı Detayı: /u/files/Sifir_Atik_Yonetim_Sistemi_kurmasi_ve_Sifir_Atik_Bilgi_Sistemi.pdf