Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
Odalararası İlişkiler
Odalararası İlişkiler

 

MARDİN TSO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan Mardin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hatip Çelik; Yönetim Kurulumuz, Meclis Başkan Yardımcımız ve Yönetim Kurulu Danışmanımız ile bir araya geldi. Ziyarette; Çaldıran Belediye Başkanı Sn. Şefik Ensari ve ASKON Van Şube Başkanı Sn. Şeref Gültepe de yer aldı. Odalar arası işbirliğinin görüşüldüğü ziyaretin ardından hizmet binamızı gezen Başkanı Hatip Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

 

URMİYE TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz ve Meclis Başkanımız; Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Kasem Karimi ve Yönetimine başarı dileklerinde bulunan heyetimiz; 2 oda arasındaki dostluğun ve işbirliğinin yeni dönemde devam edeceği mesajını verdi.

 

YÜKSEKOVA TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz ve Meclis Başkanımız; Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'nı (YÜTSO) ziyaret etti. YÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Salih Özdemir, Meclis Başkanı Sn. Timur Sevi ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen heyetimiz; Odalar arası işbirliği konusunda istişarelerde bulundu.

 

DOĞUBEYAZIT TSO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan Doğubeyazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cemal Can ve Başkan Yardımcısı Sn. Mustafa Çavaş; Meclis Başkanımız Turan Avcı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Fevzi Çeliktaş ile bir araya geldi.

 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ODALAR ZİYARET EDİLDİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde ciddi yıkımlara neden olan depremler sonrası, bölgeye çıkarma yaptı. Van TSO Başkanı Necdet Takva öncülüğünde deprem bölgesine giden yönetim kurulu üyeleri, deprem bölgesinde odaları ve vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye tek yürek olmuştu. Ülkede genelinde olduğu gibi Van'da da başlatılan yardım kampanyaları büyük ilgi görmüş, toplanan yardımlar TIR'larla depremzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderilmişti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin acısı yüreklerdeki tazeliğini korurken, Van'dan deprem bölgesine giden ekipler, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 2011 yılında yaşadığı depremi unutamayan Vanlılar, bu kez depremden büyük hasar alan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Kayseri, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfalılara yardım eli uzatıyor.

 MALATYA 

Bu kapsamda deprem bölgesine çıkarma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, burada STK temsilcileri ve depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Van TSO Başkanı Necdet Takva öncülüğünde deprem bölgesine giden yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada Sadıkoğlu'yla görüşmeler gerçekleştiren Van TSO heyeti, yaraların sarılması için oda olarak her daim hazır olduklarını ifade etti.

 ADIYAMAN 

Daha sonra depremde ciddi zarar gören illerden biri olan Adıyaman'a geçen Van TSO Üyeleri, depremde eşiyle birlikte hayatını kaybeden Adıyaman TSO Başkanı Merhum İrfan Torunoğlu için taziye ziyaretinde bulundu. Meclis Başkanı Gani Bereket'e başsağlığı dileklerini ileten Van TSO heyeti, yaraların el ele verilerek sarılacağını ve Van TSO'nun bu noktada her türlü desteğe hazır olduğu vurgulandı.

 KAHRAMANMARAŞ 

Adıyaman ziyaretinin ardından depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'a geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'na geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Kahramanmaraş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Van TSO heyeti, yaraların sarılması, hasarların onarılması ve şehrin kalkınması için desteğe hazır olduklarını aktardı.

 OSMANİYE 

Ardından Osmaniye'ye geçen Van TSO heyeti, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy ve yönetimi ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Aksoy ile birlikte kentte meydana gelen yıkımları inceleyen Van TSO heyeti, burada da yaraların sarılması için her türlü göreve hazır olduklarını vurguladılar.

 ANTAKYA 

Van TSO heyeti daha sonra Antakya'ya geçiş yaptı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ve Antakya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen heyet, yaraların sarılması ve şehrin kalkınması için desteğe hazır olduklarını ifade etti.

 GAZİANTEP 

Daha sonra Gaziantep'i ziyaret eden Van TSO heyeti, burada Gaziantep Ticaret Odası ile Sanayi Odası'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gaziantep TO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, SO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Unverdi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Van heyeti, yaraların el ele verilerek sarılacağını ve Van TSO'nun bu noktada her türlü desteğe olduğu belirtildi.

 ŞANLIURFA 

Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya geçiş yapan Necdet Takva başkanlığındaki Van TSO heyeti, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan Yetim ile bir araya geldi. Van TSO heyeti, Başkan Yetim'e geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra buradan ayrıldı.

 DİYARBAKIR 

Son olarak Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Van TSO heyeti, burada Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. Van heyeti, yaraların el ele verilerek sarılacağını ve Van TSO'nun bu noktada her türlü desteğe hazır olduğu ifade edildi.

 

ERCİŞ TSO'DAN ZİYARET

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat İzgi ile Yönetim Kurulu; Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

DUHOK TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyemiz, Genel Sekreterimiz, PÜİS Van İl Başkanı ve DAİB Yetkilisi; Duhok Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

 

ERBİL TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyemiz, Genel Sekreterimiz, PÜİS Van İl Başkanı ve DAİB Yetkilisi; Erbil Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

 

ERZURUM BORSA AÇILIŞ TÖRENİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva, Meclis Katip Üyemiz Mehmet Faruk Altınal ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız M. Seyhan Demir; Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen Erzurum Ticaret Borsası 'Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

 

BİNGÖL TSO AÇILIŞ TÖRENİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız M. Seyhan Demir; Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen Bingöl TSO yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

 

TATVAN TSO ETKİNLİĞİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva, Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız M. Seyhan Demir ve Genel Sekreterimiz Cengiz Aras; Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıkloğlu'nun teşrifleriyle düzenlenen Tatvan TSO'nun '50. Yıl Etkinlikleri'ne katılım sağladı.

 

ŞIRNAK TSO'DAN ZİYARET

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş beraberindeki Odamız Üyesi Hazım Kaplan ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

 

VEZİRKÖPRÜ TSO GÖRÜŞME

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva, İlimizde bulunan Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Abdulkadir Fişekci ile bir araya geldi. Görüşmede Abdulkadir Fişekci tarafından Başkanımız Necdet Takva'ya Vezirköprü'nün coğrafi işaretli ürünü olan semaver hediye edildi.

 

DİYARBAKIR TSO İLE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Barışın Kar Payını Haritalandırmak' başlıklı toplantı serisinin üçüncüsü Diyarbakır TSO işbirliği ve Odamız ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

İNEGÖL TSO'DAN ZİYARET

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri; odalar arası işbirliği programı kapsamında Odamızı ziyaret etti.

 

KIYASLAMA ZİYARETİ

Akreditasyon Sistemi kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile istişare/kıyaslama toplantısı gerçekleştirildi. 

 

KADİRLİ TSO'DAN ZİYARET

Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis ve oda üyelerinden oluşan heyet; odalar arası işbirliği programı kapsamında Odamızı ziyaret etti.

 

YÜKSEKOVA TSO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar ve Disiplin Kurulu Üyesi Haşim Akın, Yönetim Kurulu Başkanımız NecdetTakva ile bir araya geldi.

 

YÜKSEOVA TSO'YA HAYRILI OLSUN ZİYARETİ

Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyelerimiz ve İran Tüccar Danışmanımız; yeni hizmet binasına taşınan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

URMİYE TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyelerimiz ve İran Tüccar Danışmanımız; Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odasını ziyaret etti.

 

SALMAS TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyelerimiz ve İran Tüccar Danışmanımız; Salmas Esnaf Odasını ziyaret etti. Heyetimiz; Salmas Valisi Kazım Hanızadeh, Salmas Esnaf Odası Başkanı Hashem Badali ve heyeti tarafından ağırlandı.

 

KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ

Odamız ile Hoy Esnaf Odası arasında 'Kardeş Oda Protokolü' yapıldı. Protokol; Başkanımız Necdet Takva ile Hoy Esnaf Odası Başkanı Mohammad Reza Hefazat tarafından imzalandı.

 

DİYARBAKIR TSO'YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ile Meclis Üyemiz Müslüm Erbay; Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'yı ziyaret ederek, yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını diledi.

 

BATMAN TSO'YA ZİYARET

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ile Başkan Yardımcımız Şefik Eren, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir'e, yeni hizmet binalarının açılış töreni öncesi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

YÜKSEKOVA TSO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar ve beraberindeki heyet, Yönetim Kurulumuz tarafından ağırlandı.

 

DENİZLİ TSO'DAN ZİYARET

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri, Odamızı ziyaret etti.

 

SİLİFKTE TSO ETKİNLİĞİ

Yönetim Kurulumuz Silifke TSO tarafından bu yıl üçüncü düzenlenen Liderlik Akademisi'ne katıldı. Toplantı sonrası Silifke TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ile yönetimine plaket takdim edildi.

 

ADANA TO VE ADANA TB GÖRÜŞME

Yurtdışı eğitim ve kurumsallaşma programı kapsamında Adana'da bulunan Yönetim Kurulumuz, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu tarafından ağırlandı.

 

MUŞ TSO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç ile TOBB Genel Kurul Delegesi Aydın Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Şefik Eren tarafından ağırlandı.

 

MÜŞTEREK ODA/BORSA TOPLANTISI

Van İli ve İlçeleri 'Müşterek Oda/Borsa Toplantısı' Odamız ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya; Odamız, Ticaret Borsası ile Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyeleri, TOBB Van İli Oda/Borsa Akademik Danışmanı Menaf Turan TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Seyhan Demir katıldı.

Toplantıda; TOBB Van İli Oda/Borsa Akademik Danışmanı Menaf Turan; 'İklim Değişikliği ve Avrupa Yeşil Mutabakatı' konusunda sunum yaptı. Genel Sekreterimiz Cengiz Aras ise ilimizin sosyo-ekonomik durumuna ilişkin bilgiler vererek, katılımcılara detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

 

İRAN-RUS ORTAK TO'DAN ZİYARET

Odamıza nezaket ziyaretinde bulunan İran-Rusya Ortak Ticaret Odası Başkanı Maesoumeh Heidari, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren ile bir araya geldi.


 

KIYASLAMA ZİYARETİ

Akreditasyon Sistemi kapsamında Kayseri Ticaret Odası ile istişare/kıyaslama toplantısı videokonferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

 

URMİYE TSO'DAN ZİYARET

Urmiye Ticaret Sanayi Madencilik ve Tarım Odası Başkanı Hasan Entezar ve heyeti, Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva'yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 

 

VAN TSO YÜKSEKOVA TİCARET VE SANAYİ ODASINA KUCAK AÇTI 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasına üye olanların mağdur olmaması için TOBB ve Gümrük Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde, Yüksekova Ticaret Odası Yönetimine kullanılmak üzere bir birim tahsis edildi.

 

IĞDIR TSO'DAN ZİYARET 

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası personeli Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon sistemi başta olmak üzere kasım ayında yapılması beklenen akreditasyon denetimi hazırlıkları görüşüldü. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

KIYASLAMA  ZİYARETİ 

Odamız Mali İşler Müdürlüğü personelleri tarafından örnek uygulamaların incelenmesi ve kıyaslama faaliyetini gerçekleşmesi amacıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Urumiye Ticaret sanayi ve Madencilik Odasına ziyarette bulundu. 

 

ODA/BORSA MÜŞTEREK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Van İli Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası Müşterek Yönetim Kurulu toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası ve Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri üyeleri katılım sağladı. Toplantıda kentin ekonomik ve sosyal sorunları ele alınarak aşağıdaki sonuç bildirgesinde yazılı bulunan konular üzerinde mutabakata varılmış ortak hareket etme konusunda görüş birliğine varılmıştır.

1.9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında gündeme alınmak üzere;

-Ulaştırma;  Şırnak –Van Kar yolunun tamamlanmalı, Çevre yolunun gerekli yasal (özellikle 18.madde engeli) düzenlemelerin yapılarak tamamlanmalı, Kuzey Van Gölü Demir Yolu hattının yapılmalı ve ilimizde lojistik merkez açılmalıdır.

-Ekonomik Tedbirler; Bölgeye özel bir teşvik paketi açıklanmalı, bankacılık sektöründe karşılaşılan sorunların çözümü ve finansmana erişim kolaylaştırılmalı Mücbir sebep hali nedeniyle ötelenen ve biriken Vergi borçları sorunu çözüme kavuşturulmalı, ekonomik sicil affı çıkarılmalı

-Çözüm Süreci; Ülkede toplumsal huzurun ve barışın sağlanması konusunda bütün kesimlerin yeniden konuyu ele almalı ve sonuç alınıncaya kadar toplumsal mutabakat korunmalıdır.

-Enerji; İlimizin güneş enerjisi potansiyeli kamu destekleri ile değerlendirilmeli, kentin elektrik alt yapısı yenilenmeli ve elektrik kesintileri konusunda kesin çözümler bulunmalı, Doğal gaz kentin tamamına bir an önce ulaştırılmalı,

-Makro Yatırımlar; İlimizde ve bölgemizde özellikle Tarım, Hayvancılık, Turizm başta olmak üzere makro düzeydeki yatırımlar kamu öncülüğünde yapılmalıdır. Bu konuda hükümet desteği alınmalıdır.

İlimizde faaliyet gösteren Meslek Odalarının Kurumsal alt yapılarının geliştirilmesi ve teknik ekipman sorunlarının giderilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılmasına katkı sunmak üzere ortak proje hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

İŞ-KUR,  KOSGEB gibi kurumların kredi ve hibe destekleri konusunda bölgenin koşullarının göz önüne alarak çalışma yapmaları gerekmektedir. Bu konuda ilgili kurumlar ile görüşme yapılması yapılması kararı alındı.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL