Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
FUAT İNANÇ
Eklenme Tarihi : 28.09.2018 16:37

Fuatoğulları Gıda ve Dayanıklı Tük.Mal.İnş.ve Tic.Ltd.Şti Yetkilisi, ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi  Fuat İnanç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

Sizi Tanıyabilir miyiz ?

Adım Fuat İnanç. Evliyim ve 4 çocuk babasıyım. 1985 Yılından buyana Van’da aktif olarak ticaretle iştigal etmekteyim. Ticarete atıldığım ilk yıllarda konfeksiyon ve gıda sektöründe faaliyet gösterdim. Yaklaşık 10 yıl boyunca bu sektörde faaliyet gösterdikten sonra, 1995 Yılında beyaz eşya ve  mobilya sektörüne geçiş yaptım. Halende aynı sektörde faaliyet göstermekteyim.

 

Sektörünüzle ilgili mevcut durumu değerlendirirmisiniz ?

Beyaz eşya sektörü her gün kendini yenileyen ve büyük teknolojik gelişmelerin görüldü en önemli ticaret alanlarından biri. Günümüzde Telefonlar akıllanıyor, TV’ler akıllanıyor. Bu çerçevede Çamaşır makineleri, buz dolapları ve diğer dayanıklı tüketim malları da son teknolojiye uymuş durumda. Özellikle klima, buzdolabı ve çamaşır makinelerinde kayda değer bir adım atılıyor. Türkiye'deki çamaşır makine kullanımı geçen senelere kadar 6-7 kilogram civarındayken, Bu sene 8-9 kilogram kapasitede çamaşır makinelere yoğun ilgi var. Bu kapasite kullanımının daha da artmasını öngörüyoruz.

Mesela yeni teknolojiyle birlikte Buzdolabının ana kapısını açmadan, pratik kapı aracılığıyla istediğimiz ürünü alabiliyoruz. Bu teknolojinin en önemli özelliği enerji tasarrufu. Yaklaşık olarak %41 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

Yapılan bir araştırmalara göre, bir evde buzdolaplarının günde 79 kez kapısının açılıyor. Siz her buzdolabının kapağını açtığınızda aslında buzdolabının içerisindeki soğuk hava dışarı çıkmış oluyor. Siz kapağı kapattığınız zaman buzdolabı tekrar kendini soğutmaya çalışıyor. Bunu ne kadar tekrarlarsanız buzdolabı daha fazla çalışacak ve daha fazla enerji tüketecek. Bu anlamda yeni teknolojik gelişmeler, birçok avantajı beraberinde getiriyor.

 

 

 

 

Mobilya Sektörü için neler söylersiniz ?

Mobilyalarımız avantgarde ve klasik tarzda. Şu an mobilyada İtalyan diye adlandırdığımız yeni bir akım var, daha işçilikli, orta ve üst sınıfa hitap eden modern mobilyalar için kullanılıyor bu. Biz bu tarz mobilyaları da satıyoruz. Ürünlerimizin tamamı tasarımdır yani taklit, piyasada her yerde bulabileceğiniz ürünler değildir. İşçilikler birinci sınıf el işçiliğidir.

Fuatoğulları firmasını diğer firmalardan ayıran en önemli özellik nedir sizce?

Biz Fuatoğulları Ltd.Şti  olarak kimseyle bir rekabet içerisinde değiliz. Elbette, sektörün gelişmesi için rekabetin faydasına inanıyoruz, zaten piyasa sizi rekabetçi yapıyor Ancak biz diğer firmalarla kendimizi kıyaslamıyoruz, piyasada herkes kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor biz de onlardan bir tanesiyiz. Bizim insanların emeğine saygı duyan, kendi için istediğini karşıdaki için de isteyen, yaptığı işin hakkını veren ve problem çözme odaklı bir ticaret anlayışımız var.

Yani biz yaptığımız işi en iyi şekilde yapıyoruz. Müşterimizi en iyi, kaliteli ve problemsiz ürünlerle buluşturuyoruz. Kalitemize, sunumumuza, satışımıza müşteri ve insan ilişkilerimize azami dikkat sarf ediyoruz. Bence en iyi yatırım müşteriye ve ürüne yapılandır, en iyi reklam ise müşterilerin tavsiyeleridir. Bizim ürünlerimiz sıfır hatalı, problemsiz ürünler ama biz aynı zamanda sunumumuzdan müşteri ilişkimize kadar toplam kaliteye önem veriyoruz.

Son olarak ne söylemek istersiniz ?

Az önce bahsettiğim gibi bugüne kadar ticaret alanında varoluşumuzdaki en önemli sebep Müşterimizi en iyi, kaliteli ve problemsiz ürünlerle buluşturmamız. Bundan sonra da aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğine seçilmemle birlikte sektörün sorunlarının çözümü için meclis üyelerimizle birlikte çalışmalara hız vereceğiz. Bu anlamda birinci hedefimiz sektörde faaliyet gösteren firmaların aynı alanda faaliyet göstermesini sağlayabilecek bir kümelenmiş alanı oluşturmak. Bu yönde çalışmalara başladık. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça sektörde yer alan üyelerimizle birlikte bir araya geleceğiz. 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.72 TL
GBP: 40.63 TL