Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-RÖPORTAJLAR / BAŞARI HİKÂYELERİ-EREN GÖRSEL GÖRMEN
EREN GÖRSEL GÖRMEN
Eklenme Tarihi : 21.10.2016 09:35

2007 yılından bu yana yaklaşık 7 yıldır. İnşaat ve bilişim sektöründe vanın önde gelen kuruluşu olan fırmanız hakkından neler söyleyebilirsiniz.

2007 yılında bilişim sektöründe yapılan başlangıç ile daha sonra inşaat ve hizmet ve araç kiralama sektöründe van halkına hizmet etmekteyiz.

2005 yılında bilgisayar mühendisliği programından mezun olduktan sonra çeşitli firmalardan teklif gelmesine rağmen Van da hizmet etmek adına vana geri dönüp ilk olarak halen aktif olan gorcell bilgisayar şirketini kurup bilişim sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Ticaretin vermiş olduğu hazla inşaat hizmet ve araç kiralama sektörlerinde faaliyet göstermeye başladım.

Öncelikle risk almayı seven biriyim ayrıca doğup büyüdüğümüz şehre hem ticari hem de istihdam olarak katkı sağlamak yıldızı parlayan şehrimizin geleceğe taşınmasında rol almak beni ticari hayata sürükleyen en önemli etkendir.

Ticareti hayatın başarısı mantık çerçevesinde alınan risk ve sorumluluktur. Bunu yakalayıp. Çevrende istihdam yaratıp katkı sağlaya bilirsen başarı da bununla beraber kendini göstermektedir.

Van da ki ticari hayatın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Van geçmiş dönümde sıkıntılar yaşamış olmasına rağmen Van ın stratejik konu ve nüfus potansiyeli ile yıldızı parlayan bir şehir bunu da bu kadara kısa bir süre içerisinde ayağa kalkmasında görüyoruz. Ve hepimizin de en fazla 2-3 yıl içerisinde görebileceği gibi Van Türkiye de sayılı cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Bunu turizm, sınır ticareti ve bu gibi konular mutlaka destekleyecektir.

Yakında zaman da hayata geçirmeyi planladığınız projeleriniz varmı

Van ilinin nüfuz ve üniversite potansiyeline bakıldığı zaman Türkiye geneli büyük firmaların markajı altında bulunuyor bunu yanı açılacak olan avmler ve iş yerleri gösteriyor. Bizde gıda sektöründe Türkiye’nin önde gelen markalarından olan ÖZSÜT cafeyi yakın zamanda Van halkının hizmetine sunmuş olacaz.

Bu gibi büyük markalar kendi sektörlerinde bir fabrika gibi çalışmakta olup ilimize büyük istihdam sağlayarak şehrimizin markalaşması ve diğer büyük markalara örnek teşkil etmektedir.

Siz çok genç yaşlarda ticarete başladınız ticarete yeni atılacak gençlere nasıl öneride bulunabilirsiniz?

Ticaret başta sorumluluk, dürüstlük, cesaret ve hedeftir. Bu kavramları sadece bireysel değil toplumsal fayda yönünden şekillendirirseniz başarı kendiliğinden gelir. Ayrıca bu kavramlarla beraber çevresel ve teknolojik gelişmelerin sürekli yaşandığı dönemimizde yoğun sürekli ayak uydurma ve sürekli gelişime acık olmak yeni ticari hayatın olmasa olmaz parçalarındandır.

 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.72 TL
GBP: 40.63 TL