Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
MU-TAD
Eklenme Tarihi : 26.09.2016 10:14

Bize Mutad Yemek Fabrikasından Bahseder misiniz?

Mutad ailesi olarak ‘Kaliteli, hijyenik ve sağlıklı yemek’ ilkesiyle başladığımız hazır yemek üretiminde 14 yılı aşkın süredir sektörün önemli aktörlerinden biri olarak faaliyet gösteriyoruz.

2002 yılında, 5 kişilik ekiple, günlük 500 kişiye üretim yaparak çıktığımız yolculukta bugün onlarca nitelikli personelimiz ve uzman kadromuz ile günlük 10.000 kişinin üzerinde yemek üretimi yapıyoruz.

 

Yemek Üretimlerinizde Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

Sağlıklı yaşam ve üretken bir bünye için sağlıklı beslenmenin önemini bildiğimizden menülerimizde kullandığımız ürünlerimizi titizlikle seçiyoruz ve en kaliteli malzemeyi kullanıyoruz. Gıda Mühendislerimizin kontrolünde Üretimden sofraya kadar takip edilen kalite kontrol sürecimiz ve hijyen standartlarımızı teknolojik ve modern ekipmanlarımızla denetim altında tutuyoruz. Menülerimizin üretim aşamasında asla katkı maddesi kullanmıyoruz. Ekmeğimizi bile kendimiz üretiyoruz.

Kullandığımız sebze ve meyvelerin günlük ve taze olmasına dikkat ediyoruz. Etli yemeklerimizde %100 dana eti kullanıyoruz. Ve en önemlisi pişirdiğimiz yemeğe sevgimizi ve samimiyetimizi katıyoruz. Sunduğumuz yemeklerin damakta ‘anne yemeği’ tadı bırakmasını istiyoruz. Profesyonelliğimizi iş aşkıyla birleştirip farkımızı ortaya koyuyoruz.

Sektördeki yerinizi korumak ve daha da geliştirmek ne için Neler Yapıyorsunuz?

Sorumluluk sahibi bir şirket olarak müşterilerimizle ilişkilerimizde en dikkat ettiğimiz konu güvenilirlik ve sürdürülebilirliktir. Farklı yapıdaki kurumların farklı ihtiyaçları olduğunun bilincindeyiz ve bu yüzden okullar, hastaneler, fabrikalar ve AVM’ler gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlara özel dizayn edilmiş menüleri sunuyoruz. Üretim bandımıza kattığımız yeni makinalarla Vakumlu ambalaj gerçekleştiriyoruz. Bu sayede yemekler birbirine karışmadan 3-4 saat boyunca sıcaklığını koruyor. Ayrıca bu üretim sayesinde daha hijyenik bir sunum gerçekleşiyoruz.

 

Sektöre ilişkin neler söylersiniz?

Günden güne gelişim gösteren ve sürekli yenilenen yeme içme sektörünün kilit noktalarından olan toplu yemek sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok alanda hizmet veriyor. Yalnız yemekle sınırlı kalmayan yemek firmaları; mönü planlama, sağlıklı beslenme, satın alma, personel eğitimi ve hijyen eğitimleri konularında da firmaların çözüm ortağı oluyor. Türkiye’de de hızla gelişim gösteren sektörlerin başında gelen bu sektör sürekli gelişerek büyüyor. Hazır yemek sektörü bugün 8 milyon civarında bir hacime sahip. Bu nedenle sektörün önü açık.

 

Sektörde yaşanan Sorunlardan Bahsedebilir misiniz?

Standartlar çerçevesinde faaliyet göstermeyen yemek firmalarının artışı, rekabetin sağlıksız yapılmasına ve satış fiyatlarının imkansız denilecek seviyelere inmesine ve dolayısıyla; kalitesiz, sağlıksız ve yasal olmayan hizmetlere yol açtığını düşünüyorum. Bu nedenle müşterilerimizin sağlıklı ve kaliteli üretim yapan firmaları, merdiven altı üretim diye tabir edilen firmalarla kıyaslamaması gerekiyor.  

 

Son olarak neler Söylemek istersiniz?

Kaliteli ve sağlıklı üretim anlayışımız sayesinde hizmete başladığımız ilk günkü lezzet ve kalite standardımızı bozmuyor, müşterilerimiz için uzun soluklu bir çözüm ortağı olmanın gururunu yaşıyoruz.

 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.57 TL
EURO: 34.69 TL
GBP: 40.59 TL