Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
Van AB Bilgi Merkezi
Van AB Bilgi Merkezi

Van AB Bilgi Merkezi 1 Nisan 2005 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile devam eden bir projedir.

 

Amacı: Toplumun Tüm Kesimlerine AB ile ilgili doğru ve tarafsız bilgi vermek, kamuoyunun AB Bilgisini karşılamaktır. Ülkemizin AB üyeliği sürecinde Kamuoyunun AB Bilgisini karşılarken bunu farklı organizasyonlarla yerine getirmektedir.  Panel, Seminer, Eğitim Programları Konserler ile halka ulaşarak bu alanda farkındalık yaratmaktadır. 

 

ÇALIŞMALAR

 

Van TSO AB Bilgi Merkezi’nden çevre günü duyarlılığı

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Van Akdamar Adası’nda çevre etkinliği düzenledi. 

 

Van’da 9 Mayıs Avrupa Günü coşkusu

9 Mayıs Avrupa Günü Van’da Çocuk Filmleri gösterimi ile kutlandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Van AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında 700 öğrencinin katılımı ile Avrupa Çocuk Filmleri gösterimi gerçekleştirdi. 

 

Van TSO AB Bilgi Merkezinden “Hayalimdeki Avrupa” etkinliği

Van Ticaret ve Sanayi Odası Van AB Bilgi Merkezi tarafından “Hayalimdeki Avrupa” etkinliği düzenlendi. İpekyolu Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Lütfiye Binnaz Saçlı Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında okula birde çocuk oyun alanı kuruldu.

 

AB Bilgi Merkezi’nden çocuk hakları eğitimi

AB Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ve Van TSO AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen “Çocuklar Haklarını Öğreniyor” Programı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkında gerçekleştirildi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle organize edilen Programa, yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

 

Van TSO AB Bilgi Merkezi “9 Mayıs Avrupa Günü”nü çocuklarla kutladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Van AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü çocuk filmleri şenliği ile kutladı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na bağlı ve 20 İlde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri 9 Mayıs Avrupa Günü’nü farklı etkinliklerle kutlarken, Van AB Bilgi Merkezi İpekyolu Belediyesi İşbirliğinde Berivan Kültür Merkezi’nde “Avrupa Gününü çocuklarla kutluyoruz” etkinlikleri düzenledi. 

 

Van TSO AB Bilgi Merkezi Çalışmalarını Anlattı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Van AB Bilgi Merkezi tanıtım programı düzenledi. Van'da AB Bilgi Merkezi kentte bulunan gazeteciler ile kahvaltıda buluşarak AB Bilgi Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. AB Bilgi Merkezi tanıtım programına Van TSO Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyeleri, Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, SMMMO Başkanı İbrahim Şahin ve basın mensupları katıldı.

 

500 Gönüllüyle Van Gölü Sahilinde 5 Ton Çöp Toplandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Eylem Haftası etkinlikleri kapsamında Van Gölü sahilinde çevre temizliği yapıldı.

 

Van'da '7 Kadın 7 Bölge Başarı Hikayeleri' Programı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi ve Kadın Girişimciler Kurulu tarafından '7 Kadın 7 Bölge Başarı Hikayeleri' programı düzenlendi.

 

Van’da 20 dil ve lehçede konser

Van'da Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı etkinlikleri kapsamında Van Kalesi'nde 20 dil ve lehçede konser verildi. Van Kalesi yanında bulunan eski Van evlerinin önünde Anka Müzik Topluluğu, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İbranice, Almanca, Ermenice, Gürcice, Süryanice, Balkanca, Peştuca, Rumca, Lazca, Makedonca, Cinobi, Kelhuri, Şimali ve Çingenece dillerinde şarkılar seslendirdi.

 

Van Gölü'nün kirliliğine dikkat çeken ‘2. Ulusal Van Denizi Bisiklet Şenliği’ toplantısı yapıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından ‘2. Ulusal Van Denizi Bisiklet Şenliği’ toplantısı yapıldı. Şenlik, Van Gölü'nün kirliliğine dikkat çekilmesini amaçlıyor.

 

Van Gölü için pedal çevirdiler

ürkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü bisikletçiler, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için pedal çevirdiler.  Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ile Van Gölü Aktivistleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Ulusal Van Denizi Bisiklet Şenliği’ start aldı.

 

Van’da ‘9 Mayıs Avrupa Günü’

Avrupa Birliği (AB) Van Bilgi Merkezi, ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ kapsamında iftar programı düzenledi.

 

Van'da 'Urartu'dan Avrupa'ya Melodiler' konseri

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından 2018 Avrupa Kültürel Miras yılı kapsamında Van Kalesi'nin eteklerinde 20 dilde konser düzenlendi. 25 kişilik 'Koro Anka'nın birçok dilde seslendirdiği şarkılar katılımcılardan büyük alkış aldı.

 

Van Gölü'nde bulunan ve 21 Temmuz 2006'da restore edilerek yılda bir kez ibadete açılan tarihi Akdamar Kilises'nin önünde, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Merkezi'nin organize ettiği etkinlikte konser verildi. 10 ayrı dilde verilen konser ilgiyle izlenirken, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Avrupa Birliği'nin geleceğinin tartışıldığı bir dönemde doğudan bir ses, bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.Bahar aylarını gelmesi ile birlikte ziyarete gelenlere çiçekleri, Van Gölü'nün maviliği, yeşil örtüsü, dağlardaki beyaz kar örtüsü ile ayrı bir tablo sunan Akdamar Adası, dün akşam farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

'Bilim Karavanı' yollarda

Avrupa Birliği, Almanya Büyükelçiliği işbirliği ve Van TSO AB Bilgi Merkezi ev sahipliğinde Bilim Karavan’ı Van’da beş farklı okulda 600 Öğrenciye ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmaları eğitimi verildi.

 

Van TSO mültecilerle iftarda buluştu

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) AB Bilgi Merkezi, mültecilerle iftarda buluştu
Van TSO AB Bilgi Merkezi tarafından '20 Haziran Dünya Mülteciler Günü' nedeniyle düzenlenen iftar programına kentteki yüzlerce mülteci katıldı. Van TSO hizmet binasında bir araya gelen mülteciler ve halk, aynı iftar sofrasında buluştu. 

 

AB YOLU'NDA KOBİLER WEBİNARI

@EUDelegationTur destekleriyle VanTSO AB Bilgi Merkezi tarafından 30 Kasım 2021 tarihinde 'AB Yolu’nda KOBİ’ler'webinarı düzenlendi.

Galeri
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL