ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-SEMİNER VAN TSO'DA İŞKUR VE SGK TEŞVİKLERİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ
SEMİNER Van TSO'da İŞKUR ve SGK Teşvikleri Semineri düzenledi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde; 'İŞKUR ve SGK Teşvikleri Semineri' düzenlendi.

Toplantıya; Van TSO Meclis Divanı, Yönetim Kurulu, İŞKUR ve SGK İl Müdürü, Meslek Komite Başkanları, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu ile çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Van TSO Meclis Başkanı Turan Avci;

☑️ Bugün, İŞKUR ve SGK'nın teşvikleri hakkında bilgilendirmek üzere bir aradayız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

☑️ Daha önce İŞKUR ve SGK İl Müdürlerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, teşvikler konusunda üyelerimize yönelik bilgilendirmenin yapılmasını talep ettik. Bizleri kırmayıp geldiler.

☑️ Gerek İŞKUR gerekse SGK'nın çok önemli teşvikleri var. Bu teşviklerin bilinmesi, hayata geçirilmesi ve üyelerimize katkı sağlaması adına düzenlemiş olduğumuz seminerin verimli geçmesini temenni ediyorum.

SGK İl Müdürü Abidin Göksoy'da toplantıda şunları söyledi:

☑️ Toplantımızın ana teması; Sosyal Güvenlik Kurumu ve İş Kurumu'ndaki teşviklerin anlatılması ve bu noktada iş verenlerimizin bilgilendirilmesidir.

☑️ Şu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Teşviklerin tamamında kayıt dışı çalışmanın olmaması, işverenin prim ve vergi borcunun bulunmaması ya da yapılandırmış taksitlerin düzenli olarak ödenmesi gerektiği dikkate alınmaktadır. Bahsetmiş olduğum bu durumların aksi tespit edilmesi halinde verilen teşvik tutarları faiziyle birlikte tahsil edilmektedir.

İŞKUR İl Müdürü Ali Aslan ise şunları söyledi:

☑️Şehir olarak hepimizin ortak amacı ve hedefi, İlimizdeki istihdam sayısını artırmak. 1 kişiyi dahi nasıl iş sahibi yapabiliriz, nasıl iş kurdurabilir ve ekmek sahibi yaparız. Bunun için çalışıyor ve mücadele ediyoruz. Bu noktada büyük çaba gösteren ve bizlerle sürekli olarak kontak halinde olan Van Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.

☑️Van TSO Yönetimi, Meclis Başkanı ve Kadın Girişimciler Kurulu bizleri ziyaretinde teşviklerin bilgilendirmesi noktasında talepte bulundu. Bu vesileyle bugün bir aradayız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Toplantının devamında İŞKUR ve SGK İl Müdürlüğü yetkilileri; teşvik kalemleri ve yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı; soru-cevap ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

SEMİNER Van TSO'da İŞKUR ve SGK Teşvikleri Semineri düzenledi