Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO KAZAKİSTAN'A İŞ SEYAHATİ DÜZENLEDİ
VAN TSO KAZAKİSTAN'A İŞ SEYAHATİ DÜZENLEDİ
Eklenme Tarihi : 23.09.2023 15:35

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, Meclis Divanı/Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri, Yönetim Kurulu Danışmanları, Yüksek İstişare Kurulu ile Oda Üyeleri, 'Kazakistan İşletme Geliştirme Programı' düzenledi.

 

 İşte program kapsamında yapılan ziyaretler, görüşmeler ve toplantılar; 

Yönetim Kurulumuz, Meclis Divanımız/Üyelerimiz, Meslek Komite Üyelerimiz, Yönetim Kurulu Danışmanlarımız, Yüksek İstişare Kurulu ile Odamız Üyeleri, 'Kazakistan İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Türkistan'a gitti. Heyetimiz; Türkistan Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası Bşk. Aslan İbodulloyev, Türkistan Yatırım Şirketi Müd. Berik Kenzhebayev, Kazakh Invest Şirketi Türkistan Bölge Müd. Maksat Joldasbekov ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Peyami Battal ile bir araya geldi.

Resim

 

'İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Kazakistan'da bulunan heyetimiz; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. 'Kazakistan İşletme Geliştirme Programı' kapsamında üyelerimize Türkistan'da ev sahipliği yapan fahri hemşehrimiz Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Battal'a teşekkür ederiz.

Resim

Resim

 

'Kazakistan İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Türkistan'da bulunan heyetimiz; 'Sanayi Bölgesi ve Özel Ekonomi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Heyetimiz burada; Türkistan Invest Başkanı Sn. Kenjebayev Berik Holiolluly, Özel Ekonomik Bölgesi Başkan Yardımcısı Sn. Berdisugurov Nurlan ve Sanayi Bölgelerinin Yönetim Şirketi Başkanı Sn. Kanat Uzakbay ile bir araya geldi. Toplantıda; Türkistan'ın sosyo-ekonomik durumu, yatırım alanları ve devlet teşvikleri hakkında heyetimiz bilgilendirildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ise Türkistan ile yapılacak işbirliği ve iyi ilişkiler çerçevesinde gerek Türkistan'da gerekse İlimizde hayata geçirilecek yatırımların her iki şehrin kalkınmasına olanak sağlayacağını söyledi. Heyetimiz daha sonra; üretim ve yatırım alanlarında incelemelerde bulundu.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

Türkistan Girişimcilik ve Sanayi Dairesi'ni ziyaret eden heyetimiz; Daire Başkan Yardımcısı Sn. Koshkinbay Samat Zhandarovich, Rapire Invest LLP Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Kenzhebaev Berik Khaliollaevich, Türkistan Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası Başkanı Aslan İbodulloyev ve Kazakistan Invest Şirketi Türkistan Bölge Müdürü Maksat Joldasbekov ile bir araya geldi.

Resim

Resim

 

'İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Türkistan'da bulunan heyetimiz; Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası'nı ziyaret etti. Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası Başkanı Sn. Aslan İbodulloyev ile bir araya gelen heyetimiz işbirliği konularından fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede; Odamız ile Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası arasında 'İşbirliği ve İşletme Geliştirme Protokolü' imzalandı. 

Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ve Girişimciler Odası Başkanı Aslan İbodulloyev tarafından imzalanan protokol kapsamında;

☑ İletişimi güçlendirmek,

☑ Karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak,

☑ Ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek,

☑ İşbirliği ile daha kapsamlı projeler hazırlamak,

☑ Sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanı sıra sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

Heyetimiz ile Türkistan Atamekan Eyaleti Girişimciler Odası Üyeleri arasında 'İşletmeden İşletmeye (B2B)' görüşmeleri gerçekleştirdi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

KOSGEB'in 'İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Kazakistan'ın Çimkent şehrinde bulunan heyetimiz; Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma Ajansı yetkililerinden Çimkent'in sosyo-ekonomik durumu, yatırım alanları ve üretim potansiyelleri hakkında bilgiler alan heyetimiz; yapılacak işbirliği konularında istişarelerde bulundu. 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

Heyetimiz; Çimkent Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan fabrikalarda incelemelerde bulunarak, üretim süreçleri ve yurt dışı pazarları hakkında bilgiler aldı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

KOSGEB'in 'İşletme Geliştirme Programı'na katılan heyetimiz; Çimkent'in Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Latifşah Asanov'u ziyaret etti.
 

Resim

Resim

Resim

 

KOSGEB'in 'İşletme Geliştirme Programı' kapsamında Kazakistan'da bulunan heyetimiz; Dışişleri Bakanlığı Almatı Temsilciliği Başkanı Bakıtcan Bolegenov'u ziyaret etti. Görüşmede; Kazakistan'ın ve Almatı şehrinin yatırım teşvikleri hakkında heyetimize bilgilendirme yapıldı.

Resim

Resim

 

Heyetimiz; Almatı'nın Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sn. Evren Müderrisoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Resim

Resim

 

Kazakistan'ın Almatı şehrinde bulunan heyetimiz; Odamız üyesi Paulmark Mağazası'nı ziyaret ederek Mağaza Yetkilisi Sn. Abdulnasır Çetin'e başarı dileklerinde bulundu.

Resim

Resim

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.38 TL
EURO: 34.67 TL
GBP: 40.6 TL