Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
Eklenme Tarihi : 16.08.2023 08:33

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB TSO Konsey Başkanı Necdet Takva; Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van’ın sosyo-ekonomik durumu ve sorunları hakkında bilgiler verdi. Başkan Takva'nın konuşmasından satır başları;

☑️ İlimiz; Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları'na (SEGE) göre 76. sırada yer alıyor.

☑️ Kapıköy Gümrük Kapısı'na 'Sınır Ticareti Merkezi Sahası' yapılması büyük önem taşıyor. Ayrıca 'Tam Donanımlı Labaratuvar' kurulmalı ve 'İhtisas Gümrüğü Yetkisi' verilmelidir.

☑️ Ferit Melen Havalimanı'ndaki uçak sefer sayıları çok yetersiz. Bu nedenle havayolu ulaşımında ciddi sorunlar yaşanıyor. İvedilikle sefer sayılarının artırılması gerekiyor.

☑️ Finansmana erişimde sıkıntılar çok fazla. Gerek kredilerin verilmesi gerekse de ipoteklerin düşük ekspertiz sorunu çözüm bekliyor.

☑️ Kamuya iş yapan müteahhitler için fiyat farkı ve koşulsuz tasfiye hakkı verilmesi gerekmektedir. Bu alanda iş yapan müteahhitler iş yapamaz hale gelmiştir.

☑️ Van-Şırnak Karayolu'nun acilen tamamlanması gerekmektedir. Bu yol Van, Siirt, Şırnak, Hakkari için önemli olduğu gibi ülkemizin güneyini kuzeyine bağlayan bir özelliğe sahiptir.

☑️ Resmi sorumluluklarını yerine getirip ticaret yapan firmalar sürekli denetim altındadır. Aynı yaklaşımın gayrı resmi faaliyet yürütenlere de uygulanması gerekmektedir.

☑️ Biz uzağız lütfen bizi kabul edin! Sizlerle bir araya gelip sorunlarımızı arz etmek ve çözüm aramak istiyoruz.

☑️ Takva konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı, bakanları, Birlik Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve tüm oda/borsa başkanlarını 15-17 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan 'Van Mutfak Yöresel Ürünler ve Gastronomi Fuarı'a davet etti.

Galeri
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
BAŞKAN TAKVA EKONOMİ ŞURASI’NDA KONUŞTU
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL