ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ZİYARET VAN TSO'DAN İRAN ZİYARETİ
ZİYARET VAN TSO'DAN İRAN ZİYARETİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bir takım ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere İran'a gitti.

Van TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı ilk olarak; Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasem Karimi ve Yönetimine başarı dileklerinde bulunan heyet, 2 oda arasındaki dostluğun ve işbirliğinin yeni dönemde devam edeceği mesajını verdi.

Yapılan görüşmede;

☑️Türkiye-İran arasındaki sınır ticareti  sorunlarının çözülmesi,

☑️Sınır ticaretinde büyük önem taşıyan demiryolu sorunlarının giderilmesi. Bu kapsamda Kuzey Demiryolu Hattı'nın yapılması,

☑️Kapıköy Sınır Kapısı'nın ticari araç geçişine açılması,

☑️İran tarafından bulunan ve ticari araç ulaşımında sorunlara neden olan karayolunun tamamlanması,

☑️Razi Sınır Kapısı'na kantar yapılması,

☑️Ürünlere uygulanan Gümrük Vergilerinin gözden geçirilmesi,

☑️Turizm potansiyeli yüksek 2 ülke arasındaki geliş-gidişlerin artırılması noktasında Van ve Urumiye'nin yanı sıra sınır kentlerinin önemi,

☑️Kimlikli geçişlerin sağlanması gibi konular istişare edildi.

Takva: İşbirliğiyle çalışacağız

Ziyarette konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva; 'Hassan Entazar başkanımız ile önemli işlere imza attık ve bir başarı hikayesi yazdık. Yeni dönemde Sayın Karimi ile aynı enerji ve işbirliğiyle çalışacağız. Van'ın Urumiye'ye, Urumiye'nin Van'a her zaman ihtiyacı var.' dedi.

Ziyaret kapsamında Van TSO ile Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol; Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasem Karimi tarafından imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında; Van TSO ile Urumiye Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası arasında karşılıklı danışma ofisi açılması, ortak faaliyet ve projelerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Van TSO heyetinin bir sonraki durağı Batı Azerbaycan'ın Ekonomi İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Javad Karmi oldu. Karmi ile yapılan görüşmede;

İran tarafında bulunan karayolunun tamamlanması, sınır ticaretinde yaşanan sorunların giderilmesi ve İlimiz ile Batı Azerbaycan'da yer alan şehirlerin ticari ve turistik ilişkilerinin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Van TSO son olarak Türkiye Urumiye Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek, Başkonsolos Fehim Çetin ile bir araya geldi.

ZİYARET VAN TSO'DAN İRAN ZİYARETİ