ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-AÇILIŞ DEDEMAN VAN RESORTAND AQUAPARK OTEL AÇILDI
AÇILIŞ Dedeman Van Resortand Aquapark Otel açıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu ve Genel Sekreteri; Edremit İlçemisinde hizmete açılan Dedeman Van Resortand Aquapark Otel'in açılış törenine katıldı.

Törende konuşan van TSO Başkanı Necdet Takva, 3 konuya dikkat çekti.

1️⃣ Bilindiği üzere kadim zamanlarda 3 şehir tanımlanır. Truva, Hattuşa ve Tuşba. İşte bugün Urartuların başkenti Tuşba'dasınız. Van sadece 3 harf ile tanımlanacak ve anılacak bir şehir değil. Van, kadim zamanlardan bu yana insanların yaşam alanı olarak seçtiği bir şehirdir.

2️⃣ Kutsal kitaplardan Tevrat, Nuh Tufanı'ndan sonra ikinci yaşamın Ağrı'da başladığına işaret eder. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de ise Cudi Dağını işaret eder. Ölçekli bir haritadan bu 2 dağın arasına baktığımızda Van Gölü Havzası'nı görebiliyoruz. Bu coğrafya bu kadar kadim bir geçmişe sahiptir. Bu yüzden biz de tüm dünyaya 'Van Gölü'nde yüzmeden, bu coğrafyayı görmeden ölmeyin' diyoruz.

3️⃣ 2015 yılından bu yana Van TSO olarak İran turizmi için büyük bir başarıya imza attık. 2015'ten itibaren Türkiye'nin en büyük alışveriş festivalini İlimizde düzenliyoruz. Geldiğimiz noktada; bu yıl sadece 1 milyon İranlı turisti şehrimizde ağırlamayı hedefliyor ve bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı performans ve enerjiyle Irak pazarı içinde girişimlerimiz devam ediyor.

İşte bu 3 konuyu göz önünde bulundurduğumuzda ve ele aldığımızda, bugün Dedeman Otelin Van'da olduğunu görebiliyoruz. Dedeman ve Dede Ailesine güzel yatırımı ilimizde hayata geçirdikleri için teşekkür ediyoruz.

AÇILIŞ Dedeman Van Resortand Aquapark Otel açıldı