Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
Eklenme Tarihi : 11.05.2023 10:49

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa İşletmeler Ağı Proje Birimi Single Market Programme (SMP-COSME) Tek Pazar Programı, Türk Traktör ve Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) işbirliğinde 'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri' programı düzenlendi.

Van TSO Erek Salonu’nda düzenlenen programa; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem, DAKA Uzmanı Emin Çakay, eğitim verecek alanında uzman isimler ve 300’ü aşkın kişi katıldı. 2 gün süren eğitimler kapsamında birçok ilham verici konuşma gerçekleştirildi ve Teknolojide Kadın Derneği’nin sağlayacağı vizyon eğitimler bilim ve teknoloji alanında uzmanlaşma adına olanaklar sağladı. Programda ayrıca Odamız Proje Birimi tarafından 'Dünya'da Yapay Zeka' konusunda bilgiler paylaşıldı.

 TAKVA: BURADA OLMANIZ ÇOK DEĞERLİ 

Programın açılışında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, etkinliğin Van’da düzenlenmesinin değerli olduğunu söyledi.

Takva, “Türk Traktör’ün kurumsal olarak ilimizde böylesi bir etkinliği içinde yer alması ve programı düzenleme arzusu, isteği ve üst düzey yönetimiyle sürece dahil olması bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Türkiye’nin belki de en önemli şanslarından bir tanesi olan Teknolojide Kadın Derneği’nin varlığı ve işbirliğiyle bugün burada olmaları çok anlamı ve değerlidir. Bizde Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun süredir hem kurumsal seçimlerimiz hem depremin etkisi nedeniyle bir etkinliği içinde yer almamıştık. Dolayısıyla bugün düzenlenen etkinlik ile 2023 adına yeni bir başlangıç yapabileceğimizi düşünüyoruz. Burada olduğunuz için, geldiğiniz için, Van’ı önemsediğiniz için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

 VAN TSO’YA TEŞEKKÜR 

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ilk olarak şunları söyledi: “Van’a gelmeden önce çok büyük destekler aldık ve gelmemiz için çok güzel girişimler oldu. Özellikle Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Necdet Takva ve ekibinin bize kapılarını açması ve sizinle bir araya gelmemize olanak sağlamaları çok kıymetlidir. Ben tüm katılımcılara katılımları için teşekkür ediyorum.” 

 YENİ ÇAĞ: YAPAY ZEKA 

Programı, Türkiye’nin ilk otomotiv üreticisi olan Türk Traktör ile birlikte hayata geçirdiklerini ifade eden Öney,

“Şu anda yeni bir devrimin ve çağın içerisindeyiz. Bu çağ yapay zeka çağı. Şu andaki gençlerimiz yani sizler yapay zeka çağının içerisinde yaşlanacaksınız. Bizde eskiden gelenler olarak bu çağa ayak uyduruyoruz. Dolayısıyla bu program, yapay zeka açısından çok önemli bir program. Bugün çok kıymetli ve önemli eğitmenlerimiz buraya geldiler. Burada sizlerle bir araya gelecekler ve bu çağın getirdiğin önemli gelişmeleri sizlere anlatacak. Sizlerle de bu çağın risklerini ve yararlarını öğrenmiş olacaksınız. Bunun dışında eğitim sonrasında alacağınız sertifikalar ile birlikte Teknolojide Kadın Derneği’nin desteğiyle iş alanlarına girebilecek, kendi işlerinizi kurabilecek ve geleceğinizi şekillendirebileceksiniz. Bizde bu anlamda üzerimize ne düşerse yanınızda olacağız.” dedi.

 ERDEM: YERİMİZDE DURMUYORUZ 

Programda son olarak bir açılış konuşması yapan Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem de şunları söyledi:

“Türk Traktör; Türkiye’nin ilk otomotiv üreticisidir. 1954 yılında kurulan Türk Traktör, 70 yıllık hayatına ciddi başarılar sığdırdı. Milyonlarca traktör, Pazar liderliği, ihracat şampiyonluğu gibi sayısız ödüller aldı. Koç iştirakinde olan bir kurum olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Çok büyük bir kurumuz ve çok büyük başarılara imza attık ama bu yerimizde durmamız anlamına gelmiyor. Hızlı bir şekilde değişen bir dünyada durmamız söz konusu değil. Biz sürekli olarak değişen, gelişen ve yenilenen bir kurum olmak zorundayız. İnanın bana öyle traktörler ürettik ki bir traktörden çok ama çok fazlası. Her geçen günü değişen talepler nedeniyle gelişiyor, yenileniyoruz ve buna da devam edeceğiz.”

Program; “Oyun Yazılımı”, “İlham Veren Konuşmalar Serisi”, “Teknoloji Girişimciliği ve Endüstri 4.0”, “E-Ticaret”, “Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik”, “Metaverse & Yapay Zeka” ve “NFT, Blockchain & Dijital Cüzdan” eğitimleri verildi.

Proje Birimimiz tarafından yapılan sunumda;

'Girişimcilik, gerek Avrupa gerekse Türkiye’de ekonomik gelişimin sağlanmasında ve yeni iş alanlarının oluşturulmasında önemli bir faktör olup girişimcilik; bir ülkenin ekonomisini daha rekabetçi ve daha yenilikçi bir hale getirmektedir. Girişimciler ve kurdukları işletmeler Avrupa’nın büyümesi ve rekabetçiliğinin gelişmesi için oldukça önemlidir.

 Genç Girişimciler için ERASMUS 

Genç Girişimciler için Erasmus (Erasmus for Young Entrepreneurs) (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu), Avrupa Birliği tarafından hibe yolu ile finanse edilen iki yönlü bir girişimci değişim programıdır.

Genç Girişimciler için Erasmus Programı ile;

Yeni girişimciler ile tecrübeli işletmeleri bir araya getirmek,

Girişimcinin iş fikrini misafir olacağı işletmede işin başında olgunlaştırabilme şansı, uluslararasılaşma imkânı,

Ev sahibi işletmeye Ar-Ge konusunda destek,

Doğal bir iş ağı oluşturmak,

Aracı ulusal kuruluşların hareketliliğini sağlamak hedeflenmektedir.

Genç Girişimciler için Erasmus Programında yeni girişimci veya ev sahibi girişimci olarak yer alınabilmektedir.

Yeni Girişimciler: Şirket kurmayı planlayan veya üç yıl içinde şirketi kurulmuş olan girişimcilerdir. Herhangi bir yaş ve sektör kısıtlaması bulunmamaktadır.

Ev Sahibi Girişimciler: Şirketleri üç yıldan fazla süredir faaliyette olan girişimciler Ev Sahibi Girişimci olarak programdan yararlanabilmekte ve AB ülkelerinden gelecek olan yeni girişimcilere mentörluk ve iş eğitmenliği yapabilmektedir. Ev sahibi girişimciler bu program ile sundukları hizmet veya ürünler ile ilgili yeni girişimcilerin güncel bilgilerinden ve yeni fikirlerinden faydalanabilmektedir.

Programın Temel Amaçları

Yeni girişimcilere yönetim becerileri kazandırmak,

Tecrübeli girişimcilerden elde edecekleri deneyimlerle kendi iş planlarını/faaliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmak,

Ev sahibi girişimcilerle belli iş projeleri üzerinde çalışarak işi öğrenmelerine katkıda bulunmak,

Ev sahibi girişimcileri araştırma, geliştirme, yeni iş konseptleri geliştirme ve test etme, yeni girişimcilerin ürünler ve hizmetler hakkındaki yeni fikirlerini destekleme konularında teşvik etmek,

Avrupa Tek Pazarı’nın potansiyelini artırmak ve uluslararasılaştırmak amacıyla girişimcilik farkındalığını artırmak,

KOBİ’lerin uluslararasılaştırılması ve Avrupa Tek Pazarı’nda yenilikçi ürünlerin ve yöntemlerin yaygınlaştırılması amacıyla farklı katılımcı ülkelerdeki girişimciler arasında iş ilişkilerini ve ağlarını yoğunlaştırmak.

Programa başvurular online yapılmaktadır (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu). Online başvuruların kabul edilmesinden sonra, program yerel iletişim noktaları aracılığıyla yürütülmektedir.

coSME-SMP Programı, kadınları cesaretlendirmek ve kendi işletmelerini kurarak hem aile ekonomilerine hem de ülke ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kadın girişimcilere özel önem atfetmektedir. Bu amaçla kadın girişimcilere yönelik çeşitli araç ve ağlar geliştirilmiştir.'

ifadeleri kullanıldı.

Galeri
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
VAN TSO'DA YAPAY ZEKA KONUŞULDU
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 38.44 TL
EURO: 43.71 TL
GBP: 51.49 TL