Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-FEVZİ ÇELİKTAŞ SERHAD FM'İN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
Fevzi Çeliktaş Serhad FM'in canlı yayın konuğu oldu
Eklenme Tarihi : 12.04.2023 08:51

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Serhad FM'de yayınlanan 'Esnaf Saati' programının canlı yayın konuğu oldu.

Fevzi Çeliktaş'ın açıklamalarından satır başları;

☑️Kapıköy Sınır Kapısı'nın 7/24 olması için Van TSO olarak büyük çaba gösterdik ve nihayetinde bu çabamızın karşılığını aldık. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz.

☑️Turizm açısından Van'ın Kapıköy Sınır Kapısı sorunu çözüldü. Bu çözüm kent ekonomisine büyük katma değer katacaktır.

☑️Yeni hedefimiz ve talebimiz Kapıköy Sınır Kapısı'nın transit geçişlere açılmasıdır. Bunun içinde girişimlerimiz var ve daha baskın bir şekilde devam edecek.

☑️Deprem yaşamış ve o acıyı bilen bir şehir olarak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası hızlıca harekete geçtik. İlk etapta gıda, giyisi ve ihtiyaç ürünlerini; meclisimiz ve Odamız üyelerinin desteğiyle deprem bölgelerine gönderdik.

☑️Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı ilk etapta otellerde/evlerde ağırladık ve ihtiyaçlarını karşıladık.

☑️Odamızda 'İstihdam Ofisi' kurduk. Depremzede vatandaşlarımızı tekstil fabrikalarına yönlendirdik ve onlarda kendi ekmek paralarını kazanmaya başladı.

☑️İlimizin modern semt pazarlarına ihtiyacı var. Kapalı ve sabit semt pazarlarının üç merkez ilçede kurulması için belediyelere yazılar yazdık ve ihtiyacı dile getirdik. İnşallah bu yıl içerisinde belediyelerin girişimleri olacak.

☑️2022 yılının ilk 3 ayında (Ocak-Şubat-Mart) 68 bin İranlı turist ilimize gelirken 2023 yılının aynı aylarında bu rakam 80 bine yükseldi.

☑️İranlıların ilimizde döviz ile alışveriş yapıldığını göz önünde bulundurduğumuzda kent ekonomisine katma değerini çok iyi görebiliyoruz.

☑️Van-Şırnak Karayolu bizim için büyük önem taşıyor. Tamamlanması durumunda Van-Şırnak mesafesi 350 kilometreden 200 kilometreye düşmüş olacak. Başka bir yönüyle de Kuzeyi Güneye bağlayan yol olacak.

☑️Van-Şırnak Karayolunun bitmesiyle birlikte Habur Sınır Kapısı'na erişimimiz çok daha rahat olacak. Yolun 150 kilometre kısalmasıyla Habur üzerinden Irak pazarına rahatlıkla ulaşacağız. İran bizim için ne kadar önemliyse turizm anlamında Irak pazarı da o kadar önemlidir.

☑️Irak pazarı için girişimlerimiz var. 2022 yılında Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva öncülüğünde Irak'a gittik. Bu gidişlerimiz İran gibi sıklıkla devam edecek.

☑️2010 yılında ihalesi yapılan ve çalışmaları başlanan Van Çevreyolu ne yazık ki 18. Madde uygulaması nedeniyle 13 yıldır bitmiş değil. İlimizin kalkınması, ticareti ve ekonomisinin gelişimi açısında çevreyolunun ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

☑️İlimiz; kara, demir ve havayolu ulaşımı olan nadir kentlerden bir tanesidir. Ne yazık ki havayolu ulaşımı noktasında uzun bir süredir ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Havayolu sorununun acilen çözülmesi ve sefer sayısının artırılması gerekiyor.

☑️Türk Hava Yolları başta olmak üzere tüm özel şirketlere uçak sayısının artırılması gerektiğini ilettik. Ancak bu talebimiz karşılık bulmadı. Nedenini de anlamış değiliz. 1 milyon 300 bin yolcu trafiği olan İlimizin mevcut uçak sefer sayıları 2 katına çıkarılmalıdır.

☑️Demiryolu bağlantımız kesik durumdadır. Tatvan ile demiryolu bağlantımız maalesef denizyolu ile yapılmaktadır. Bu doğru olmadığı gibi şehrinin gelişimine engel olmaktan başka bir şey değildir.

☑️Kuzey Demiryolu Hattı ivedilikle gündeme alınmalı ve hayata geçirilmelidir.

☑️Van Gölü gibi çok büyük bir değeri ne yazık ki yıllarca yok ettik. Allah'ın bize nimeti olan Van Gölü'ne el birliğiyle sahip çıkmamız gerekiyor. Gölün arıtılması, temizlenmesi ve korunması bakımından elimizden geleni yapmamız ve gelecek nesillere taşımamız gerekiyor.

☑️Bir seçim sürecinden geçiyoruz. Şehrimizin aciliyet arz eden ve çözülmeyi bekleyen sorunları var. Şehrimizi mecliste temsil edecek milletvekillerinin bu sorunlar için çaba göstereceğini temenni ediyoruz.

☑️İlimiz, küçükbaş hayvan bakımından Türkiye birincisi konumundadır. Bu özelliğini göz önünde bulundurarak Van Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Oda olarak kolları sıvadık.

☑️Şehrimizin imar konusunda sorunları var. Deprem yaşamış bir şehirde var olan bu sorunlar çözülmelidir.

☑️Yakın zamanda meydana gelen Kahramanmaraş depremi sorunun büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Yarın bizimde başımıza gelmeyeceğinin garantisi kimse veremez.

☑️3 Nisan tarihinde Tuşba Halk Pazarı'nda büyük bir yangın meydana geldi ve esnafımız mağdur oldu. Bayram arifesinde yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için elimizden gelen desteği sunmamız gerekiyor.

☑️Van halkına ve Van'da yaşayan vatandaşlarımıza çağrımızdır. Bayram alışverişinizi yerel esnaftan yapın. Kazanan şehrimiz olsun.

Resim

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL