ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NUN İLK TOPLANTISI YAPILDI
VAN TSO Yüksek İstişare Kurulu'nun ilk toplantısı yapıldı
Eklenme Tarihi : 21.03.2023 14:05

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşturulmasının ardından ilk toplantısını yaptı.

Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısı Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva başkanlığında; Meclis Divanı, Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Van TSO’nun faaliyetleri, çalışmaları ve projelerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösterimi ile başlayan toplantı Başkan Necdet Takva’nın açılış konuşması ve sunumu ile devam etti.

'SADECE BİR ARAYA GELMEK İÇİN TOPLANMAYACAĞIZ'

Takva açılış konuşmasında, 'Kurula seçilen 38 seçkin arkadaşımızın hem yönetimimize hem de meclisimize yol gösterici bir anlayışla her ay bir araya gelmelerini sağlamak suretiyle Odamıza yönetişim anlayışı içerisinde katkı sunmalarını bekleyeceğiz. Fikirleriniz ve önerilerimiz bizim için önemli. Bu nedenle; ön gördüğümüz şekilde bu 38 arkadaşımızın içinde yer alacağı 6 ana başlıkta kurullar oluşturacağız ve bu nokta çalışmalar yapacağız. Hayata geçirilecek fikir, öneri ve çalışmaları dosya hali getirecek, bunları da ilgili kurumlara ve yetkililere sunacağız. Yani her ay sadece bir araya gelmek için toplanmayacağız.' İfadelerini kullandı.

TAKVA: EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANACAĞIZ

2018 yılında Yüksek İstişare Kurulu’nun kurulduğunu belirten Başkan Takva konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Yüksek İstişare Kurumuzu ilk defa 2018 yılında kurduk ve ilk toplantımızı gerçekleştirmiştik. O gün kurulda olan arkadaşlarımızdan bazıları bugünde burada. O dönem ikinci toplantımızı Van Organize Sanayi Bölgemizde yapmıştık. Fakat pandemi olunca 2 yıl boyunca tüm kurullarda ve alanlarda olduğu gibi Yüksek İstişare Kurulumuzla da bir araya gelemedik. Daha sonra ilimizde ve ülkemizde yaşanan olaylar (deprem, çığ, ekonomik gelişmeler) nedeniyle Yüksek İstişare Kurulumuzdan yeteri kadar verim alamadık. Ancak 2023-2027 döneminde Yüksek İstişare Kurulumuz ile daha aktif bir şekilde çalışacak, odamız ve şehrimiz için önemli çalışmalara imza atacağız. Bu nokta hepinizin fikirlerinden en iyi şekilde yararlanacağız.'

Takva daha sonra Van ilinin sosyo-ekonomik durumu ve Van TSO’nun çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı; kurul üyelerinin fikir/önerilerini sunmasıyla son buldu.

VAN TSO Yüksek İstişare Kurulu'nun ilk toplantısı yapıldı