Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-REŞİT YAREN: VAN TSO DEPREMZEDELERİ İLK GÜNDEN İTİBAREN YALNIZ BIRAKMADI
Reşit Yaren: VAN TSO depremzedeleri ilk günden itibaren yalnız bırakmadı

Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Yaren Akdamar TV’de Gazeteci Ayhan Yazlık'ın programına katılarak, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk günden itibaren, depremzede vatandaşlarımıza gerekli tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyledi.

6 Şubat 2023 Tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana 7,7’lik yıkıcı depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmeti yaralılara da acil şifalar dilediğini belirten Van TSO Yönetim Kurulu üyesi Reşit Yaren, Oda Başkanı Necdet Takva’nın, bu süreçte çok mükemmel bir yönetişim anlayışı sergilemesi takdire şayan bir durum olduğunu söyledi.

'VAN VE VANLILAR OLARAK HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI'

Akdamar TV’de Gazeteci Ayhan Yazlık tarafından hazırlanıp sunulan 'Dünya Duysun' programına katılarak soruları yanıtlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Reşit Yaren, ülkenin kısa sürede toparlanacağına inandığını ifade ederek;

'Van halkı ile gurur duymamak mümkün değil. Bu deprem sürecinde Van ve Vanlılar olarak herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Herkes insanı ve vicdanı olarak ellerinden gelen tüm güzellikleri yaptı. Otel sahipleri otellerini, evi müsait olanlar evlerini, boş evi bulunanlar evlerinin kapılarını, vatandaşlar ise yüreklerini açtı.

'MALZEMELERİ TIRLARA YÜKLEYEREK DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK'

Lokantacılar yemeklerini, fırıncılar ise ekmeğini paylaştı. Hepsine burada sizin aracılığınızla şükranlarımızı sunuyoruz. Peki, Van TSO ne yaptı diye sorarsanız? Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva’nın öncülüğünde, depremin meydana geldiği ilk günün sabahında, müthiş bir dayanışma örneği göstererek, ilk acil olarak lazım olan malzemeleri tırlara yükleyerek deprem bölgesine gönderdik.

Deprem yaşayan bir şehrin insanları olarak, tecrübe sahibi olduğumuzdan ilk olarak neler lazım olacağını bildiğimizden, can suyu şeklinde elzem olarak lazım olacak malzemelerin listesini belirleyerek, kısa sürede malzeme teminini yaptık. Daha sonra ihtiyaca binaen gerekli malzemeleri hem deprem bölgesine hem de Van İl AFAD Başkanlığı’na gönderdik. Bununla birlikte şehrimize gelen depremzede çocukları, aileleri ile birlikte odamıza davet ederek,  moral anlamında bazı önemli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu konuda Oda başkanımız Necdet Takva başta olmak üzere tüm Oda üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.

'ÇOK BAŞARILI BİR BAŞKANIMIZ VE ÇOK DUYARLI BİR EKİBİMİZ VAR'

Oda olarak 400’e yakın depremzede vatandaşlarımızı otellere ve evlere yerleştirdik. Sıcak yemek teminini sağladık. Ayni ve nakdi yardımları gerçekleştirdik. İlk günden itibaren bizimle birlikte hareket eden Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği’ne (KAMİAD) teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde davranmak her anlamda çok faydalıdır.'

Yaren, 'Çok başarılı bir başkanımız ve çok duyarlı bir ekibimiz var. Van TSO olarak, ülkemizi ve ilimizi ilgilendiren her konuda gösterdiğimiz duyarlılığı deprem sürecinde de aynı duyarlılığı gösterdik. Meydana gelen depremde camiamızdan da, Adıyaman Ticaret ve sanayi Odası Başkanı, Kahramanmaraş Genel Sekreteri, İslâhiye Genel Sekreter Yardımcısı vefat ettiler. Her birine bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Anlayacağınız, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem her birimize bir şekilde dokunmuştur. Yüce Rabbim İnşallah böylesi felaketleri bir daha ülkemize yaşatmasın.' Dedi.

 TAMAMINI İZLEMEK İÇİN; 

 

Galeri
Reşit Yaren: VAN TSO depremzedeleri ilk günden itibaren yalnız bırakmadı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.53 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.77 TL