Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VANTSO TÜRKİYE İKİNCİSİ 'A SINIF ODA' BAŞARISI ÖDÜLLE TAÇLANDI
VANTSO TÜRKİYE İKİNCİSİ 'A Sınıf Oda' başarısı ödülle taçlandı
Eklenme Tarihi : 14.09.2022 13:38

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) hizmet standardı bakımından Türkiye’nin en iyi ikinci Ticaret ve Sanayi Odası seçildi.

 

İlk defa 2016 yılında “A Sınıfı” oda statüsü kazanan Van TSO, son yapılan denetimde statüsünü korumakla yetinmeyip çıtayı Türkiye ikinciliğine kadar yükseltti. 3 yılda bir gerçekleşen denetim sürecinin sonunda düzenlenen ödül töreninde açıklanan en iyi oda/borsalar, Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen ödül töreninde Van TSO’nun ikincilik ödülü ve sertifikası teslim edildi.

 

Van TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada akreditasyon süreci ve ikincilik başarısıyla ilgili bilgilere yer verildi. Açıklamada; “Van Ticaret ve Sanayi Odası, son yapılan akreditasyon denetimleri neticesinde Türkiye’nin en başarılı ikinci Ticaret ve Sanayi Odası seçilmiştir. Her geçen gün hizmet standartlarını yükselten ve uluslararası standartlarda hizmet üretme kapasitesine ulaşan Odamız, bununla da yetinmeyip son akreditasyon denetiminde Türkiye’nin en iyi ikinci odası olmuştur.” Denildi.

 

 

13 ALT BAŞLIK 103 MADDE

 

Bağımsız Denetçiler tarafından denetimin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2016 yılında yapılan denetimler neticesinde ilk defa A Sınıfı oda statüsünü kazanan Odamız, 3 yıl aradan sonra yapılan denetimde ‘Temel Yeterlilikler’ ve ‘Temel Hizmetler’ başlıkları altında yer alan toplam 13 alt başlık ve 103 madde üzerinden Bağımsız Denetçiler tarafından denetlendi. Mevzuat, mali yönetim, insan kaynakları, üye ilişkileri, haberleşme, bilgi teknolojileri, politika ve uluslararası ilişkiler gibi birçok konunun yer aldığı denetimlerde A Sınıfı oda statüsünü korumanın da çok zor olduğu bir kez daha gözlemlenmiştir.”

 

BAŞARI İKİNCİLİK İLE TAÇLANDI

 

Açıklamanın devamında, “Odamızda yapılan belge yenileme denetiminde; lobicilik faaliyetlerinden üye ilişkilerine, mevzuatlara hakimiyetten, ticaretin gelişmesine dair yaptığımız faaliyetler belgeleriyle anlatılmıştır. Yapılan denetim sonucu, A Sınıfı 5 Yıldızlı akredite oda unvanını almış ve bu başarımızı daha önce üyelerimiz başta olmak üzere Van kamuoyu ile paylaştık. Üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerine maksimum düzeyde cevap verecek proje ve faaliyetlerle, hizmet odaklı çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğimizi belirtmek isteriz.” İfadeleri kullanıldı.

 

 

ERTLENEN TÖREN TOBB’DA YAPILDI

 

Ödül törenin pandemi Koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği belirtilen açıklamada, “A Sınıf statünün tescillenmesi sonrası yapılması planlanan ödül töreni pandemi nedeniyle ertelenmiş, bu nedenle elde etmiş olduğumuz başarı ve Türkiye’deki ticaret ve sanayi odaları arasındaki sıralamamız zamanında açıklanamamıştır. Salgının etkisini yitirmesi sonrası geçtiğimiz günlerde Birliğimiz merkezinde düzenlenen ödül töreni ile A Sınıf Oda belgemiz teslim edilmiş ve yapılan sıralamaya göre en iyi ikinci oda olduğumuz da yine burada açıklanmıştır. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren ile Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Kaya’nın katılım sağladığı törende ödülümüz verilmiştir.” Denildi.

 

Başarıda emeği geçenlere teşekkür edilen açıklamada son olarak şu sözlere yer verildi: “Başta çalışmaların yürütülmesinde emeği olan oda personelimize, vizyoner bakış açılarıyla Yönetim Kurulumuza ve Meclis Üyelerimize teşekkür eder, haklı gururumuzu üyelerimiz ve halkımıza paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

AKREDİTASYON SİSTEMİ NEDİR?

 

Sistemin amacı, Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır. Bu çerçevede, TOBB; EUROCHAMBRES ve İngiltere Ticaret Odası (British Chamber of Commerce) işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürütmüştür. Bugüne kadar, 14 Dönemde 278 Oda/Borsa akredite edilmiştir. 15. ve 16. Dönem 37 Oda/Borsa ise sürece kabul edilmiş ve çalışmalara başlamıştır.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL