Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanacak 'Türk Mutfağı Haftası' çerçevesinde Van'da 'Türk Mutfağı Haftası' konulu panel gerçekleştirildi.

 

Valiliğinin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen panelde konuşan Van Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Türk mutfağının tarihsel sürecinin çok eskiye dayandığını söyledi. Ülkede yemek alışkanlıklarının ortak özellikleri bulunmakla birlikte köye, şehre ve yerleşim yerlerine göre tarihsel ve hatta bölgesel olarak farklılık gösterdiğini belirten Uslu, şöyle devam etti:

 

'Türk mutfağı ve tarihsel süreci çok uzun bir zamana yayılmış ve oldukça zengin bir mutfak kültürü haline gelmiştir. Bakanlığımız bu konuda bir gelenek başlatıp Türkiye'nin tüm şehirlerinde Türk mutfağıyla ilgili güzellikleri ve bize ait özellikleri sergileyeceğimiz bir çalışmaya öncülük etmekte. Bu konuyla ilgili bakanlığımız 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adında çok güzel bir eser oluşturdu. Bu güzel eserde ülkemizin her köşesinden her yöresinden Türk mutfağına ait yemek çeşitleri var.'

 

'Van kahvaltısının katma değer ürün olması için etkinlik gerçekleştirdik'

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kent mutfağının tanıtılmasında ve yemek kültürünün yaygınlaşmasında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Van kahvaltısının önemine ve ticari boyutuna değinen Takva, şunları kaydetti:

 

'Bütün bu ürünlerin üretildiği coğrafyada, değer kazanması ve bunu üretenlerin emeğinin karşılığının alınabilmesi için işin ticari boyutu çok önemli. 2014'te ilk kez dünyanın en büyük, en uzun kahvaltı sofrasını hazırladık. Kentin tanıtımı için çok güzel ve heyecanlı oldu. Rekor 18 bin küsur sayı ile Amerika'da bir kasabadaydı. Onlar sadece tek çeşit kalabalık sofra kurmuşlardı. Amacımız 20 bin ile 30 bin arasında bir hikaye yazmaktı. Fakat o gün 100 binden fazla kişi geldi. Rekor kırıldı ve işin ticarileşmesine katkı sağladık. Dünyaca ünlü Van kahvaltısının artık katma değer ürün olması için etkinliği gerçekleştirdik.'

 

Van TSO Meclis Üyesi ve işletmeci Yusuf Konak, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik ile Van Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Nurullah Kaplan'ın da konuşma yaptığı panele Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu ve kurum temsilcileri de katıldı.

Galeri
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI İŞİN TİCARET BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.53 TL
EURO: 34.77 TL
GBP: 40.52 TL