Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
VAN TSO BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Eklenme Tarihi : 18.05.2022 10:46

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konseyine başkanlık eden ve GAP Gazeteciler Birliği tarafından “ Yılın en başarılı Sanayi ve Ticaret Odası” seçilen Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, '60 yıllık tarihi süreç içerisinde Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı yapma imkânı bulamamış. Bu bizim için 60 yıllık bir özlem, oda tarihinde bir ilk, kentimiz için de önemli bir başarıdır.' Dedi.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van tarihinde ilki gerçekleştirerek TOBB 78. Genel Kurulu’na başkanlık etti. Başkan Takva ayrıca Malatya GAP Gazeteciler Birliği tarafından “En başarılı Ticaret ve Sanayi Odası” ödülüne layık görüldü. Başkan Takva’nın başarısı Van kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Takva; TOBB Genel Kurul Başkanlığı ve ödül töreninde yaşanılanları Yeni Doğu Gazetesine anlattı.

 

'60 YILLIK DÖNEMDE İLK KEZ KONSEY BAŞKANLIĞI YAPILDI'

 

Van TSO’nun kurulduğu yıldan bu yana ilk kez bir konseye başkanlık yapabilme fırsatı bulduğunu belirten Başkan Takva,  “Bizim aslında TOBB’da etkin bir temsiliyet elde etme gibi bir hedefimiz vardı. Talebimiz Türkiye Odalar Borsalar Birliği yönetim kurulunda görev alma yönündeydi. Orada yapılan değerlendirmeler çerçevesinde bizi Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığına aday gösterdiler. Orada oybirliğiyle Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığına seçildik. Bu görev oda tarihinde ilk oldu. Odamız 1962 yılında kuruldu. Geçen yıllar içinde iki dönem konsey üyeliği imkânı elde edilmişti. Fakat 60 yıllık tarihi süreç içinde ilk defa konseye başkanlık yapma imkânı bulduk. Bu da bizim olduğumuz döneme denk geldi. Bu başarı benim tek değil tüm ekibimizin başarısıdır.” Dedi.

 

BAŞKAN TAKVA: GURURLUYUZ

 

Başarılı bir konsey başkanlığının geride bırakıldığını belirten Başkan Takva, “ Türkiye Odalar Borsalar Birliği 78. Genel Kurulu’na  başkanlık yapma şerefini odamız elde etti. Yaklaşık 13 maddeden oluşan gündemi başarıyla hayata geçirdik. Sorunsuz ve 3 saat süren bir Genel Kurulu oldu. Genel kurul sonrası da zaten Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve oradaki bürokratlar bizim çok başarılı bir genel kurul başkanlığı süreci gerçekleştirdiğimizi ifade ettiler. Başlarda kentimiz için ilk olan başkanlık sürecinin heyecanı vardı. Bunun şimdi gururunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

'BAŞARI ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI'

 

TOBB Başkanlığı’nın ardından Malatya’ya geçtiğini kaydeden Başkan Takva, GAP Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın En başarılı Ticaret ve Sanayi Odası” ödülünü aldı.  Düzenlenen törende Van TSO’nun “Yılın En Başarılı Ticaret ve Sanayi Odası” ödülünü, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan aldığını belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, başarının ekip işi olduğunu ifade etti.

 

Başkan Takva, “GAP Gazeteciler Birliği yaklaşık 1,5 yıl önce yapmış oldukları bir gezi sonucu bizleri ziyaret etti. O ziyaret esnasında Van TSO olarak bölgemiz ve şehrimiz için yapmış olduğumuz çalışmalar noktasında ispatlı bir şeyler söyledik. 1 ayı aşkın bir süre önce GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve kıymetli dostum Hamit Özpolat beni aradı ve yapmış olduğumuz çalışmaları jürinin önüne çıkarmak istediklerini söyledi. Bizde bunu memnuniyetle kabul ettik. Odamızı değerlendiren jüri  sonuçta en başarılı oda olarak  Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ödüle layık gördü” Dedi.

 

'VAN İRAN TURİZMİ AÇISINDAN BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİ'

 

Kentin ve bölgenin en önemli konularından biri olan İran turizminin canlandırılması noktasında büyük çabalar sarf edildiğini söyleyen Başkan Takva, “  Bugün Türkiye'de bir başarı hikâyesi yazılacaksa Van'ın özellikle İran turizmi konusunda elde etmiş olduğu başarı yazılmalıdır. Bu başarı belki de en üst seviyelerde yer almalıdır. Özellikle 2014 yılından başlayan bir İran maceramız var ve 7-8 yıl önce hiç İranlı olgusu ve algısı yokken yüzümüzü doğuya döndük. Ticaret Sanayi Odası o gün komşumuz olan İran ile farklı bir boyut kazandırma kararı alındı. O çerçevede işte 2015 yılından başlayarak anlaşmalar oldu. Tanıtımlar oldu, etkinlikler, billboardlar ile Van’ı tanıtmak için elimizden geleni yaptık.” Şeklinde konuştu.

 

'ALIŞVERİŞ FESTİVALİ KENTE RENK KATTI'

 

2015 yılında başlatılan Van alışveriş festivalinin kent ekonomisine hareketlilik kattığını belirten Başkan Takva, “2015 yılında alışveriş festivali düzenledik. İranlı turistler hem kentimizi daha yakından tanıyıp gezebilme imkânı sağladılar. Böylece kentimizde de ekonomik olarak canlılık yaşanmış oldu. İranlı turistler daha sık kente gelmeye başladılar. Bugün geldiğimiz noktada artık bu tartışılmaz bir başarıya dönüştü. Kent bu konuda ciddi bir bilinç düzeyine ulaştı. Büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki Alışveriş Festivali inanılmaz derede sahiplenildi. İran'la ilişkileri geliştirme konusunda spesifik yönde çok başarılı bir süreç yaşadığından bahsedebilirim. Türkiye'de hiçbir sınır kenti bu anlamda kendi komşu kentleriyle farklı bir ülkenin komşu kentleriyle böyle bir işbirliği gerçekleştirme imkânı bulmamıştır. Biz iki ülke arasındaki ilişkilere farklı bir boyut kazandırdık” ifadelerini kullandı.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.27 TL
EURO: 34.73 TL
GBP: 40.53 TL