ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-BAŞKAN TAKVA KANAL 65'İN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
BAŞKAN TAKVA KANAL 65'İN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Kanal 65'te yayınlanan 'Orhan Olgun ile Ekstra Gündem' programının canlı yayın konuğu oldu.

BAŞKAN TAKVA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

☑️ Shopping Fest Van'da tuttu. Festivalin öncülüğünü Van TSO yaptı ama bugün tüm kent tarafından sahiplenilen bir festivale dönüştü.

☑️ Bu yıl katma değeri en yüksek festival gerçekleşti.

☑️ Festival döneminde; Kapıköy, Esendere ve Gürbulak Sınır Kapılarından ilimize 100 bin İranlı turist giriş yaptı.

☑️ 2018-2022 yılları arasında, Van TSO projesi ve ortaklığından yaratılan istihdam rakamı 4 bindir.

☑️ Van'da tekstil ve çağrı merkezlerinde toplam istihdam sayısı 9 bine ulaştı.

☑️ 1 yıla kalmaz kapımız (Kapıköy Sınır Kapısı) 7/24 esaslı hizmet verecek.

☑️ Van TSO; Türkiye'nin en başarılı Ticaret ve Sanayi Odası'dır.

☑️ Hiç kimse Van TSO'dan şu belgeyi alamadım, işlemim yapılmadı demiyor, diyemez de. Çünkü Van TSO her zaman ulaşılabilir bir odadır.

☑️ Yabancı yatırımcıyı her zaman motive etmemiz ve arkasında durmamız gerekiyor.

☑️ Van TSO olarak ilimize yatırım yapan ya da yapma düşüncesi olan iş insanlarına her zaman şunu söylüyoruz; 'Yatırım yapın. Kârı sizin, zararı bizim'

☑️ Yakın zamanda seçimlere aday olup/olmayacağımızı ve seçimlerle ilgili düşüncelerimizi yönetimimiz ile birlikte açıklayacağız.

☑️ Bir erteleme olmaması durumunda Kasım ayında oda organ seçimleri yapılacak.

☑️ Şehrin markalaşması adına seçildiğimiz günden bugüne çok sayıda proje hayata geçirdik. Bunlardan en önemlisi 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekorunu kırdık. Sonrasında dünyaya bir gün armağan ettik ve 'Dünya Kahvaltı Günü'nü ilan ettik.

☑️ İstihdam, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında Van TSO olarak önemli çalışmalara imza attık.

☑️ Van TDİ Besi OSB Projesi, bu şehrin en önemli ve vizyon projelerinden bir tanesidir. Bu projede Van TSO'nun imzası var.

☑️ Gerek salgın öncesi gerekse salgın döneminde oda hizmetlerimiz aralıksız bir şekilde devam etti. Salgın sonrası 9 belgeyi ücretsiz hale getirdik, daha önce verilmeyen belgeleri odamızda vermeye başladık ve buna benzer çok sayıda yeniliğe imza attık.

☑️ 13 Mayıs'ta TOBB Genel Kurulu'na Konsey Başkanı ünvanıyla başkanlık edeceğiz. Bu temsiliyet Van için önemli ve değerlidir.

☑️ GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararsı GAP Oscar Ödülleri kapsamında 'En İyi Ticaret ve Sanayi Odası' seçildik. 14 Mayıs'ta Malatya'da ödülümüzü alacağız. Bu ödül Van TSO'nun başarısıdır.

BAŞKAN TAKVA KANAL 65'İN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU