Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ORTAK TOPLANTI VAN TSO VE PÜİS'TEN ORTAK İSTİŞARE TOPLANTISI
ORTAK TOPLANTI VAN TSO VE PÜİS'TEN ORTAK İSTİŞARE TOPLANTISI

PÜİS Van İl Başkanlığı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası bayilerin gündemindeki sorunları görüşmek üzere düzenledikleri ortak istişare toplantısı bugün gerçekleştirildi.

 

Toplantıya PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş telekonferans yöntemiyle katılarak bayilerin sorularını yanıtladı ve bayilerin gündemindeki konulara ilişkin bayileri bilgilendirdi.

 

PÜİS Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kar marjları, elektronik sistemlerle yapılan satışlar, nakliye ücretleri, teminat uygulaması konuları görüşüldü.

 

 

Özellikle rafinerilere uzak olan bayilerin nakliye bedelleri nedeniyle zarar ettikleri, o nedenle nakliye ücretlerinin kar payından ayrı olarak bayiye verilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

 

 

Bayilerin son dönemde maliyetlerinin çok yükseldiği, buna karşın kar payının sabit olması nedeniyle karların oransal olarak düştüğü, bu nedenle kar paylarının arttırılması gerektiği konusunda görüş birliğine varılan toplantıda teminat uygulaması konusu da görüşüldü.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.53 TL
EURO: 34.77 TL
GBP: 40.52 TL