ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-BAŞKAN VEKİLİ ÇELİKTAŞ: SHOPPİNG FEST 2022’DE TEKRAR DÜZENLENECEK
BAŞKAN VEKİLİ ÇELİKTAŞ: SHOPPİNG FEST 2022’DE TEKRAR DÜZENLENECEK
Eklenme Tarihi : 22.12.2021 09:24

Van’da, 2014 yılından 2019 yılına kadar aralıksız devam eden, pandemiden dolayı ara verilen, Shopping Fest 2022’de tekrar düzenlenecek.

Shopping Fest, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde 2014 yılından itibaren düzenlenmeye başlandı. 2019 yılında Van Valiliği’nin de desteklediği festival, Van’ın ekonomisine canlılık katmasının yanı sıra gerek kentte yaşayan vatandaşlara gerekse İranlı turistlere alışveriş ve eğlence fırsatı sunuyordu.

Van’ın tanıtımında büyük rol oynayan Shoppinsg Fest, 2020 yılında Covid-19 salgınından dolayı sekteye uğradı. Yaklaşık 2 yıllık aradan sonra 2022’de tekrar düzenlenecek olan festival, kentin ekonomisine can verecek. Konuyla ilgili görüştüğümüz Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, festivalin 2022 yılında, 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında tekrar düzenleneceğini belirtti.

Çeliktaş: Destek olduk

Kısaca festivali anlatan Çeliktaş şöyle konuştu: 'Shopping Fest’i 2014’ten itibaren yapmaya başladık. 2014’ten itibaren her yıl üstüne koyarak ve İran’daki nevruz tatilini göz önünde bulundurarak 15 Mart-5 Nisan arası 20 günlük bir program yaptık. Festival çok sevildi, indirimli günler oldu. Şehrin önemli yerlerinin ışıklandırmasını biz yaptık. 5 yıl oda yaptı. 2019’da Valilik projeyi sahiplendi. Biz de destek olduk.'

“Shopping Fest’e sahip çıkacağız”

Çeliktaş, 2022’de Shopping Fest’e sahip çıkacaklarını ifade ederek, '2020-2021'de de pandemiden dolayı yapılmadı. Seneye eğer ki Valilik düzenlemezse biz yine Shopping Fest’e sahip çıkacağız. Bu projeyi destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. İndirimli günler olacak. Bu yine ilimize katma değer sağlayacak. İranlıların ilgisi çok olacak. Zaten Van’ı çok seviyorlar ve Van onlar için parlayan bir yıldız.' Şeklinde konuştu.