Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-EN KEYİFLİ GÜN DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ KUTLANDI
En Keyifli Gün Dünya Kahvaltı Günü Kutlandı
Eklenme Tarihi : 06.06.2021 06:48

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından tüm dünyaya armağan edilen Dünya Kahvaltı Günü, geçen yıl olduğu gibi bu yılda sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ile kutlandı.

 

Tüm dünyada farklı milletlerin 6 Haziran Pazar günü saat 11:00'de evlerinden yaptıkları kahvaltıyı paylaraşak kutladığı Dünya Kahvaltı Günü, sosyal medyada büyük etkileşim oluşutrdu. Ailesiyle birlikte evinde kahvaltı yaparak Dünya Kahvaltı Günü'nü kutlayan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

'DÜNYA GUİNNESS REKORLAR KİTABINA' GİREN ŞEHİRİZ

 

Pandemi yasaklarını nedeniyle 2 yıldır etkinliğinde evlerden kutlandığını ifade eden Başkan Takva, 'Malumunuz 2014 yılı Haziranın da 51 bin 793 kişilik bir kahvaltı etkinliğiyle “Dünya Guinness Rekorlar Kitabına” giren şehiriz. O günden bu yana bir hazırlık sürecimiz vardı. Her yıl Haziran ayının ilk Pazar gününü “Dünya Kahvaltı Günü” ilan etmek suretiyle bütün dünya halklarını bu sürece dahil etmeye karar verdik. Bunun ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. Bu yılda yine kutluyoruz.' Dedi.

 

TAKVA: DÜNYA’YA VAN’DAN BİR ARMAĞAN

 

Dünya Kahvaltı Gününü tüm Türkiye'nin sahiplendiğini ve dünya genelinde paylaşımlar yapıldığını aktaran Takva şöyle konuştu: 'Özellikle Van halkı kendi değerine sahip çıkmak için meydanlardaydı. O günden bu yana ciddi hazırlıklarımız oldu. Kahvaltının bileşenleri olan birçok ürünün marka tescilini aldık, şimdi ise amacımız bunu dünyayla paylaşmak. Bunu dünyaya bir dayatma değil günün en önemli öğününü dünya halklarının da sahiplenmek üzere bir çalışma olsun istedik. Herkesin geleneksel kahvaltısı var. Ama bütün dünya insanları şunu kabul ediyor ki günün ve beslenmenin en önemli öğünü kompleks olarak kahvaltıdır. Öğlen ve akşam öğünleri belki bu kadar önemli olmaya bilir ama Dünya’ya Van’dan bir gün armağan etmenin bir vesilesi oldu. Yani Van bu anlamda tarih yazıyor. Biz tarihin bu döneminde Ticaret ve Sanayi Odası olarak inovatif fikirlerle şehrimizi bilinir kılmaya uluslararası düzeyde tanılır kılmaya çalışıyoruz ve herkesin de buna sahip çıkması gerektiği dile getiriyoruz.'

 

'ROJA TAŞTEYA CİHANE'

 

Başkan Takva konuşmasının devamında, 'Dünyanın en keyifli gününde kültürel değerlerimize sahip çıkmak suretiyle dünyada ses getirecek bir etkinliği gerçekleştirelim istiyoruz. 3 dilde hastang’lerimiz hazırlandı. Türkçe, “Dünya Kahvaltı Günü”, Kürtçe, “Roja Taşteya Cihane , İngilizce de “World Berakfast Day” #hastang’leriyle bugün saat 11 gibi insanlar kendi evlerinde iş yerlerinde, ofislerinde yada cadde, sokaklarında kendi geleneksel ürünleriyle paylaşım yaparak dünyaya mal etmek çabası içerisinde olmalılar. Özellikle Van’daki insanlar, tüm Türkiye’deki Vanlılar, teşekkürü hakediyor. Bu yılki Kahvaltı günümüz Dışişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleşiyor. Geçen yıl Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı bunu sahiplenmişti ve bu yıl himayelerine aldı. Birliğimiz başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başından bu yana bu durumu sahipleniyor ve dünyaya mal etme gayreti içerisinde. Yine geçen yıl Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli çok keyifli bir paylaşım yaptı. Kentte başından beri sahiplik yapan sayın valimize, milletvekillerine, bürokrasiye teşekkür ederim. Özellikle oda çalışanlarımız çok emek verdi ve basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Bu yıl Prof. Dr. Hüseyin Çelik çok duygusal ve içten bir paylaşım yaptı ve etkinliğimize destek verdi.' Diye konuştu.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL