ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TİCARET SİCİLİ E-BELGE EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TİCARET SİCİLİ E-BELGE EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme Tarihi : 06.04.2021 05:41

Ticaret Sicili Müdürlükleri E-Belge Eğitimi, TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü personeli ile Ankara Ticaret Sicili Müdürü ve 22 odadan 49 personelin katılımıyla elektronik ortamda gerçekleştirildi.​

Eğitim sonucunda Gümüşhacıköy, Borçka, Batman, Gelibolu, Hakkâri, Erzin, Bayındır, Kars, Seydişehir, Manisa, Nusaybin, Bor, Osmaniye, Siirt, Birecik, Siverek, Şırnak, Hayrabolu, Karahallı, Van, Yozgat ve Yerköy Ticaret Sicili Müdürlüklerinde e-belge hizmeti verilmesiyle tüm ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odalarında e-belge hizmeti sunulmaya başlandı.

TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü işbirliği ile ticaret sicili müdürlüklerince düzenlenen ticaret sicili tasdiknamesi, merkez nakli belgesi, durum belgesi  ile iflas ve konkordato belgelerinin (ihale için) elektronik ortamda Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinde teminini sağlayan hizmet 14.05.2020 tarihinde devreye alınmıştı. Odaların, hizmet yelpazesinin genişletilmesi, hizmete erişim şekli ve hızının arttırılması ve hizmet kalitesi bağlamında üye memnuniyetinin de arttırılması amacıyla e-belge uygulaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık olarak 90 bin belge düzenlendi.

TİCARET SİCİLİ E-BELGE EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ