ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-'TURİZM HAREKETLİLİK' EL DEĞMEMİŞ KOYLARDA START ALDI
'TURİZM HAREKETLİLİK' EL DEĞMEMİŞ KOYLARDA START ALDI
Eklenme Tarihi : 22.06.2020 14:25

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 7 bin yıllık kadim tarihiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında normalleşme sürecinin başlamasıyla 'Turizm Hareketlilik Projesi'ni' hayata geçirdi.

Van Gölü'nün keşfedilmemiş koyları, mavi bayraklı plajı, tarihi kaleleri, şelalesi ve inci kefallerinin göçüyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden Van'ın, turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar sürüyor.

Turizm konusunda farkındalık oluşturmak ve kentin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden önceki hareketliliğe kavuşmasını sağlamak isteyen Van TSO, normalleşme süreciyle birlikte Turizm Hareketlilik Projesi'ni başlattı.

Bu kapsamda Van Gölü'nün Ağin sahillerine gezi düzenleyen Van TSO yönetim kurulu üyeleri, Ege ve Akdeniz bölgesindeki plajları aratmayan güzelliğe sahip bölgede, turizm konusunda farkındalık çağrısı yaptı.

Ağin sahilinde açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, pandemi sonrası tüm dünyanın zorlu bir sürece evrildiğini söyledi.

Takva, “Şehrimizin farkındalığını üst düzeye taşımak üzere Van TSO olarak bir takım faaliyetler yürütüyoruz. 7 Haziran’da bunun startını verdik ve Dünya Kahvaltı Günü ile dünyada fark yaratan bir etkinlik gerçekleştirdik. Dünya ile eşzamanlı olarak büyük bir krizin eşiğinde bulunan şehrimizde yeni bir etkinlik başlatarak farkındalık oluşturuyoruz. Başta yerel yönetimler olmak Sivil Toplum Örgütlerinin eş zamanlı turizm alanında yeni bir hareketlilik sağlaması üzerine bugün Turizm Hareketlilik Projesinin startını veriyoruz. Projemizin amacı turizm de bir hareketlilik başlatmak. Bunu da öncelikle yerel yönetimlerin kendi içinde, kendi yönetim birimlerinde, özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanları turistik bölgelere götürmek üzere bir hareketlilik programı başlatmaları yönünde çağrı yapıyoruz. Bu çağrıyı da dünyanın en güzel yerlerinden, koylarından olan Van denizinin endemik koylarından yapıyoruz.” Dedi.

'Yerimizde oturarak farkındalık oluşturamayız'

Van Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve ailelerinin etkinliğe katılım sağladığını aktaran Takva şöyle konuştu:

“Bugün burada birçok faaliyet yürüttük. Doğa ile bütünleştik, doğayı korumak adında bazı faaliyetler gerçekleştirdik. Herkes kendi sorumluluk alanından başlayarak turizm hareketliliğini hayata geçirmek durumundadır. Yerimizde oturarak farkındalık oluşturamayız. Özellikle konaklama sektörü bu proje kapsamında fiyatlarını makul düzeye getirerek kendi halkına hizmet edebilir. Turizm seyahat acenteleriyle birlikte turlar düzenlenebilir, yine uygun bedelle halkın bu etkinliğe katılımı sağlanabilir.”

Proje kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların öncelenmesi gerektiğini dile getiren Takva,

“Tarihi, turistik, coğrafi değerlerimizi tanıtarak bir farkındalık yaratabiliriz. Bu dalga dalga büyüyebilecek uluslararası bir faaliyettir. Bu örnek alınabilecek bir faaliyettir. Bugün bunu Van Ticaret Sanayi Odasındaki arkadaşlarımızın desteği ile gerçekleştirdik. Umuyorum ve diliyorum bu çağrımıza hem turizm seyahat acenteleri hem konaklama sektörü hem de diğer hizmetleri sunan sektör temsilcileri ve yerel yönetimler dahil olurlar.” İfadelerini kullandı.

'Bu havzaya aşkımız, sevdamız var'

Van Gölü havzasında yer alan tüm güzelliklerin bir hikayeye sahip olduğuna urgu yapan Takva, dünyaya örnek olabilecek bir hazada yer aldıklarını belirtti.

Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bu havzaya aşkımız, sevgimiz var. Bu sevgiyi mutlaka dünya insanlarıyla paylaşıp o insanların buraları gezip görmeleri, korumaları istiyoruz. Bu çağrıyı yeniliyoruz. Gönül ister ki imkanlarımız ölçüsünde bütün insanları, bütün Türkiye ve Dünya halklarını buraya getirip bu dünyanın en güzel koylarını Van denizini ve insanlarına tanıtmaktır.'

Takva, “Siz Temmuz/Ağustos aylarının belli dönemlerinde Türkiye’nin diğer turistik bölgelerinde suyun sıcaklığından denize giremezsiniz. Ama ortalama su sıcaklığının 10-12 derece olduğu ve dış sıcaklığından 25-30 derece olduğu bir coğrafyada tatilin keyfine varın. Van Gölü’nde yüzmeden kimse ölmesin. Şifalı suları ve güzelliği ile bütün dünya insanlarını bekliyoruz. Burada herkese yetecek kadar yer var. Bugünkü faaliyetin teması denizden kıyıya bakmaktı. Bu imkanı bulduk. Muhteşemdi.” Dedi.

'TURİZM HAREKETLİLİK' EL DEĞMEMİŞ KOYLARDA START ALDI