Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO: 'BU KARAR BİR CEZALANDIRMA DEĞİL!'
VAN TSO: 'BU KARAR BİR CEZALANDIRMA DEĞİL!'
Eklenme Tarihi : 10.04.2020 15:28

Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentin en işlek caddelerinde yaya ve araç geçişine kısıtlama getirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada;

 

'Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında Türkiye genelinde alınan tedbirler kapsamında, Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhuriyet Caddesi-İkinisan kavşağına kadar, Maraş Caddesi-Semaverli kavşağa kadar olan bölümü trafik ve yaya geçişine bugün saat 14.00 itibariyle kısıtlama kararı almıştır.

 

Karar gereği kısıtlama bulunan caddelere zorunlu haller dışında araç ve yayaların girmesi kısıtlanmıştır. Caddelere giriş-çıkışlar polis kontrolünde gerçekleştirilerek, trafik akışı transit sağlanacak. Araçlar caddede yolcu indirip bindirmeyecek. Kısıtlama bulunan caddeye zorunlu olarak giren vatandaşlar, çıkışta yaptıkları işlemleri belgeleyeceklerdir. Yaptıkları işlemleri belgeleyemeyen vatandaşlara, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğinde 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacaktır.

 

Alınan kararlar, İstanbul başta olmak üzere diğer illerden ilimize gelen, sonrasında ilimizde de yayılmaya başlayan Covid-19 tehlikesini kontrol etmek kapsamında alınmıştır. Bu karar bir cezalandırma değil, tedbir amaçlıdır. Alınan tedbirlere ve kararlara vatandaşımızın sağduyulu bir şekilde yaklaşması ve hassasiyetle uygulaması en büyük temennimizdir.

 

Ayrıca; Cumhuriyet ve Maraş caddelerine girişlerde uygulanacak kısıtlama kararının ticari hayatı olumsuz etkilememesi ve caddelerde bulunan esnafın durumunu derinleştirmemesi için cadde girişlerinde güvenlik noktalarında vatandaşların ateş ölçer ile ateş ölçtürerek, maske ve koruyucu tedbir alıp almadıkları kontrol edilerek görece bir serbestlik sağlanacaktır. İlimizde hayata geçirilecek bu uygulama ile tüccarımızın mağduriyet yaşamaması en büyük temennimizdir.' Denildi.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL