Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-'İSTİHDAMIN YILDIZLARI' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
Eklenme Tarihi : 26.12.2019 10:13

Bir takım ziyaret ve program kapsamında Van’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

İlk olarak oda ziyareti kapsamında anı defterini imzalayan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu daha sonra TOBB Van Genç Girişimciler İcra Kurulu ofisinin açılışını gerçekleştirdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliği’ni de gezerek beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş’ın da katıldığı Van Gölü’nü adımlıyoruz köşesini de inceleyen Hisarcıklıoğlu ardından “İstihdamın Yıldızları” ödül törenine katıldı. Burada konuşan Hisarcıklıoğlu Van’daki istihdam rakamlarıyla ilgili konuştu.

 

“İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE VAN’IN YANINDA OLDUK”

 

Van TSO’da düzenlenen Ödül Töreninde Konuşan TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van’da fen lisesi yaptıklarını belirtti. Bu okulu Van TSO ve Van TB’nin talebiyle Van’a kazandırdıklarını söyleyen Hisarcıklıoğl, TOBB eliyle yapılan Fen Lisesi ile sözlerine başladı. Hisarcıklıoğlu, “TOBB Hayati Yazıcı Fen Lisemizin resmi açılışını gerçekleştirdik. TOBB olarak bu Van’a yaptığımız yatırım sadece bu değil. 2007’de Şehit Mehmet İzdal İlköğretim Okulu Ek Bina İnşaatını yapmıştık. Eğitim tesislerimizin Van’a hayır ve bereket getirmesini diliyorum. Biz Van’ın iyi günde de kötü günde de hep yanında olduk. Van depreminin ertesi günü de buradaydık. Ayni ve maddi yardımlarda bulunduk. Van TSO’muzun 52 bin kişilik Van Kahvaltısıyla, Guinness rekoru kırarken de buradaydık. Çünkü serhat şehrimiz Van bizim gözbebeğimiz. İşte bu vizyonla, Kapıköy Gümrük Kapısını da yeniledik. Bunun için 112 milyon lira yatırım yaptık. Burada tabi Sayın Bakanımızın da büyük emeği ve vizyonu var. Kapıköy ile Van, eski ihtişamını tekrar geri kazanıyor. Zenginleşiyor, ticaret ve turizm merkezi haline geliyor. Lojistik bir merkez oluyor. Van Shopping Fest büyüyor, Van’daki fuarlara katılım artıyor. Van ve Van Gölü, özellikle İranlı turistler için çekim merkezi oluyor. İnşallah burası Anadolu’nun, Asya’ya açılan kapısı, Asya’nın da Anadolu’ya geçiş noktası haline gelecek.” Dedi.

 

VAN İSTİHDAM ARTIŞIYLA TÜRKİYE’DE 9’UNCU İL

 

Hisarcıklıoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Vanlı kardeşlerim Sağ olsunlar, ahde vefalarını gösterdiler. Öğleden önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeydik. Şahsıma fahri doktora unvanı tevdi edildi. Bana layık görülen bu unvanı, Van başta olmak üzere, tüm iş dünyamız adına aldım. Allah sizlerden ve emeklerinizden razı olsun. Van’da en çok istihdam sağlayan girişimci kardeşlerimizi ödüllendirdik. İstihdam demişken, burada özel bir parantez açmak istiyorum. Van, bu yılın ilk 9 ayında, 11 binden fazla net istihdam artışıyla, bu bölgede 1’inci, Türkiye genelinde 9’uncu oldu. Van’ın istihdamı Türkiye’nin tam 3 katı, yani yüzde 13 arttı. Ben bu başarıyı gösteren tüm Vanlı girişimci kardeşlerimi yürekten kutluyorum. İstihdamın artması için canla başla çalışan Van’daki oda-borsa başkanlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.”

 

HİSARCIKLIOĞLU: VAN TSO İLE GURUR DUYUYORUM

 

Van TSO ve Van TB ile gurur duyduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Her 2’si de akredite üyemize 5 yıldızlı hizmet sunuyorlar. Van’daki 3 Başkanla Ankara’da da birlikte çalışıyorum

Necdet Başkan, Türkiye’de 186 TSO’nun temsil edildiği TSO Konseyi’nin başkanı olarak TOBB’un yönetiminde Nayif Başkan’la Hamzabeyli kapısı, İzzet Başkan’la da Halkalı Gümrük kapısı yönetiminde birlikteyiz. Her 3 Başkanım da Van’ın gelişmesi ve zenginleşmesi için elini taşın altına koyuyor, çalışıyor. Hepinizin malumu zor bir dönemden geçiyoruz. Bunu da en çok, bizler, yani bizim camia hisseti. Bu süreçte bizim asli görevimiz; camiamızın, üyemizin bu sıkıntılarını, önerilerini toplamak. Onların sesine tercüman olmak, Sonrada bunları icra makamında olan hükümete iletmek. Son dönemde sizlerin bize ilettiği taleplerle pek çok düzenleme hayata geçti. Çok vaktinizi almadan, sadece son birkaç ay içinde gerçekleşenleri anlatacağım.” Diye konuştu.

 

“BANKALARDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

 

Van’daki en büyük şikâyetin bankalardan olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Hükümetimizin aldığı inisiyatifle, kamu bankaları burada devreye girdi. Hem faizleri bir miktar düşürdüler hem de yeni kredi vermeye başladılar. Konutta ve otomotivde başlatılan kampanyalar üyelerimiz nezdinde bir moral sağladı. Son açıklanan kararla kamu bankalarında ticari kredi faizleri tek haneli rakamlara inecek inşallah. Biz de KGF ile siz kefil olmaya da devam ediyoruz. Son 3 senede, yaklaşık 800 bin üyemizin 400 milyarlık kredisine kefil olduk. Nefes Kredileriyle 100 bin üyemize 12 milyar TL ucuz kredi sağladık. Bankalarda ikinci şikâyetimiz yüksek POS komisyonlarıydı. Eskiden hiçbir limit yoktu. Şimdi yüzde 1,60 üst sınır getirildi. Şimdi bunun biraz daha düşürülmesi için konuşuyoruz. Ayrıca yine sizlerin talepleri sonucu, çeşitli sektörlerdeki kredi kartlı alışverişte taksit sayısı artırıldı. Yine bizim, TOBB’un uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konu vardı. “Ticari alacak sigortası”

Halk Sigorta bu işin başını çekti. Şu an 16 sigorta şirketi ticari alacak sigortası hizmet veriyor.

Bu imkânı da muhakkak takip edip, kullanın ve duyurun. 12 Kasım’da Halk Sigorta ile burada bir toplantı yaptınız, bunun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

“BU OKULLARIN FİZİKİ KAPASİTESİNİ VE MÜFREDATINI GELİŞTİRECEĞİZ”

 

Mesleki eğitim konusunun camiaları için çok önemli olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Burada da Bakanlığımızla çok önemli bir adım attık. İlk etapta her ilde 1 meslek lisesine, Oda-Borsamız sahip çıkacak, burada söz sahibi olacak. Van’daki okulumuz da Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Bu okulların fiziki kapasitesini ve müfredatını geliştireceğiz. Böylece buralardan, sizlerin ihtiyacı olan nitelikli çalışanlar çıkacak. Başarılı olursak bu projeyi daha da genişleteceğiz. Bir diğer önemli konu, Mesleki Yeterlilik Belgesi. TOBB bünyesinde, MEYBEM - Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’ni kurduk. ‘Tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ gruplardaki 143 meslek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu. Bunun yanında galericilik, emlakçılık, servis şoförlüğünde de zorunlu. Bu mesleklerde, belgesiz işçi çalıştıran işverenlere para cezası uygulanacak.” Dedi.

 

SORUNLARA, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRİYORUZ VE İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİYORUZ

 

Bugüne kadar 750 binden fazla çalışanın 'mesleki yeterlilik belgesi' aldığına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Daha belge alacak, 2,5 milyon kişi var. TOBB MEYBEM ile birlikte çalışarak, üyenize hizmet sunun MYK sınavlarının ilinizde yapılmasını sağlayın. MYK belgesi olan çalışanlarınız için 4,5 yıla kadar SGK İşveren Primini ödemiyorsunuz. Sıkıntı yaşadığımız bir diğer konu da yargı sistemiydi. Davaların yüzde 99’unda işverenler hep haksız çıkıyordu. Öte yandan Ticaret Mahkemeleri de 3-4 yıl sürüyordu. Arabuluculuk sisteminin gelmesini sağladık. Önce işçi-işveren uyuşmazlıklarında, sonra da tüm ticari ihtilaflarda, arabuluculuk zorunlu oldu. Artık uyuşmazlıkların yüzde 70’i mahkemeye gitmeden çözülüyor. Eğer arabulucuda anlaşamazsanız mahkemeye gitmeyin, TOBB Tahkime gelin. Hem daha hızlı hem de daha ucuz. Burada en geç 5 ayda, ticari uyuşmazlıklar sonuçlanıyor. Yapmanız gereken tek şey sözleşmenize, anlaşmazlık durumunda ‘TOBB Tahkim yetkilidir’ yazmak. Yine geçtiğimiz ay, camiamızı mutlu eden bir gelişme daha yaşadık. Dünya Bankası, 190 ülkede iş yapma kolaylığını ölçüyor. Sizlerin bize ilettiği sorunlara, çözüm önerileri geliştiriyoruz ve ilgili bakanlıklara iletiyoruz.

 

“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİ GÜCÜNE GÜVENİYORUM”

 

Hisarcıklıoğlu, Yatırım ortamının iyileştirilmesinin özel sektör koordinasyonunu TOBB olarak biz yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla ilk kez ilk 50’ye girdik. 60. sıradan 33. sıraya yükseldik. İşte bu camianın mutfak çalışması sayesinde bunu başardık. Son olarak yine camiamız tarihi bir işe daha imza atıyor. Türkiye’nin Otomobili Projesi

Sayın Cumhurbaşkanımız bizden talep etmişti. 5 babayiğit bulduk ve işe koyulduk. 27 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımız protipleri kamuoyuna gösterecek. Bundan da hepimiz ayrı bir gurur ve mutluluk duymalıyız. Son 30 yılda pek çok sıkıntılı süreç geçirdik ama yola devam ettik. Yani arabayı tümsekte bırakmadık, yine bırakmayız. Ben ülkemin geleceğine inanıyorum. Çünkü potansiyelimizi, yaptıklarımızı, yapabileceklerimizi biliyorum. Türkiye’nin girişimci gücüne güveniyorum. Bir hususu da özellikle hep akılda tutun.

Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akılla ve diyalogla çözülür. Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. O zaman göreceksiniz, ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” Diye konuştu.

 

TAKVA: FEN LİSESİ YENİ BEYİNLERİ YETİŞTİRECEK

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıdan önce Van’da hayata geçirilen Hayati Yazıcı Fen Lisesinin açılışını yaptıklarını ifade ederek, “Bu önemli eseri şehrimize kazandıran TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Fen, İktisat, Sanat, Sosyoloji kısacası bütün ilim ve bilim pratiği, eğitim kurumlarında başlar, öyle ki okumak her şeyin başıdır. Nitekim Kuran’ın ilk emri “ikra” yani Oku olmuştur. Dolayısıyla insani ilişkiler başta olmak üzere kalkınmanın, üretimin, fabrikanın, atölyenin tüm iktisadi ve sosyal sürecin en başı eğitimdir, okumaktır. Bu çerçevede açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘TOBB Hayati Yazıcı Fen Lisesi’ yeni beyinleri yetiştirerek kentimizin kalkınması yönünde önemli faydalar sağlayacaktır. Yine Odamız hizmet binası içerisinde değerli başkanımızın ismini taşıyan toplantı salonu ve sanat merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Bu salon tüm halkımızın kullanımı için hazırlanmıştır. Salonun inşa sürecinde maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen kıymetli Başkanımıza tekraren teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

 

“KAPIKÖY AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞTIR”

 

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından, Hisarcıklıoğlu’nun koordinasyonunda 4 milyon TL ayni, 3 Milyon TL’nin ise nakdi yardım yapıldığını ifade eden takva, “Tüccar ve sanayicimize yönelik 25 milyon TL sıfır faizli kredi sağlanmıştır. 2013 yılında Erciş ilçemize 400 seyirci kapasiteli 12 Dev Adam Kapalı Spor Salonu kazandırılmıştır. TOBB-MEYBEM ile imzalanan protokol kapsamında bugüne kadar 18 kursta 400’ü aşkın kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmiştir. Ulusal ve uluslararası taşımacılıkta zorunlu olan takograf işlemleri odamız tarafından yürütülmekte ve 4000’i aşkın kişiye takograf belgesi düzenlenmiştir. 50 yıllık hayalimiz olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın modernizasyonu tamamlanmış, Avrupa standartlarında hizmet vermeye başlamıştır. Şehrimizde Deniz Ticaret Odası Temsilciliği açılması sağlanmıştır. Yakın zaman içinde TOBB ile Odamız arasında “İhracat Destek Ofisi” açılması konusunda protokol imzalanmış ve bugün açılışı gerçekleşmiştir.” Şeklinde konuştu.  

 

TAKVA: HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

 

Takva konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz olduğu üzere kentimizde yaklaşık 900’e yakın firma sınır ticareti kapsamında dış ticaret faaliyeti yürütmektedir. Kapıköy Sınır Kapısının 24 saat esaslı çalışmaması, Modern bir STM Sahası olmayışı, Sınır ticareti yapmak isteyen üyelerin sabıka kaydı olmamasına rağmen arşiv kayıtlarından kaynaklı belge alamaması demiryolu taşımacılığının STM kapsamında yapılmaması, bu kapının işlevselliğini düşürmenin yanı sıra sınır ticaretinin yapılmasını da zorlaştırmaktadır. Sayın Başkanımızın, saymış olduğumuz başlıklarla ilgili kudret ve salahiyeti ile yanımızda duracağını ve çözüm üreteceğini ümit ediyoruz. Kıymetli Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, 2018 yılında Odamızda yapmış olduğu bir açıklamada; “Paris’te, Londra’da bir oda nasıl hizmet veriyorsa, Van Ticaret ve Sanayi Odası ’da aynı kalitede hizmet veriyor. Buradan kendileriyle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Zaten Van’a da birincilik yakışır.” Demişti. Bizler o günden bugüne aynı hizmet anlayışıyla “A Sınıfı” bir oda olarak üyelerimizin menfaati, kentimiz ve ülkemizin ekonomik kalkınması yönünde hizmet üretmeye devam ediyoruz.”  

 

“430 KM’LİK YOLU VAN GÖLÜ KORUMA KANUNU ÇIKARILSIN DİYE YÜRÜDÜK”

 

2013 yılından bugüne kadar tüm mesailerini oda üyeleri ve kent sakinleri için harcadıklarını söyleyen Takva, “Öyle ki; Kapıköy Sınır Kapısı için kapı kapı dolaştık. Razi sınır Kapısı modern hele gelsin diye Urmiye, Tebriz, Salmas ve Tahran kentlerini mesken haline getirdik. İran Konsolosluğu ve banka şubeleri kentimizde hizmet versin diye bir kamuoyu oluşturduk. Alışveriş Festivali tanıtımı için kendi köyümüzden çok İran’a gittik. Eximbank Şubesi açılması için onlarca kez girişimlerde bulunduk. İran’a uygulanan ambargonun kaldırılması için; ABD, Çin başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin büyükelçilerine veryansın ettik. Türk-İran Ticaret Odası açılması için girişimlerde bulunduk. Sarımsak İthalatından 5 milyon TL’ye yakın ceza yiyen 125 firmamız için Ankara’yı ayağa kaldırdık. Van Kahvaltısının adını Guinness Rekorlar kitabına yazdırdık. Çocuklarımızın geleceği kararmasın diye ekosistemin haykırışına sessiz kalmadık yaklaşık 430 Km’lik yolu sırf Van Gölü Koruma Kanunu çıkarılsın diye yürüdük.” Diye konuştu.  

 

“TDİ-OSB’NİN İLK ADIMINI ATTIK”

 

Takva, “Atıl durumda olan Van Organize Tarım İşletmeleri A.Ş.’yi halka arz etmek için risk aldık. Kentimizin bir marka değeri olsun diye bu işletmeyi aktif hale getirdik. Gelinen noktada 1420 hisseyi Van halkı satın alarak bu girişimi sahiplendi. VOTAŞ’ın tarım ve hayvancılık hususunda bir merkez olması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. 2013 yılı itibari ile Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık Bölgesi’nin ilk adımını attık. Dimağımızda ve belleklerimizde bu proje yüzyılın projesidir dedik hiçbir yeis duymadan paydaşlarımızla birlikte tüm negatif yaklaşımlara karşı mukavemet gösterdik. Bugüne geldiğimizde alan tahsisleri sağlandı ve jeolojik etütleri yapılarak yaklaşık 100 işletme ve 600 istihdam ile bu projenin hayata geçmesi için geriye sayımlar başladı. Van şehri, tarım ve hayvancılığın modern tekniklerden uzak, geleneksel üretim ve dar bir bakış açısı ile gerçekleştirilmesi neticesinde, en önemli iktisadi varlığından faydalanamamıştır. Ancak VOTAŞ ve TDİ-OSB projeleri bu makûs talihi yenecektir.” Şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN TAKVA KENTİN SORUNLARINI SIRALADI

 

Takva, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Vergi Terkini konusundaki ısrarımızı, işsizlik ve istihdam ile ilgili çalışmalarımızı, Van Şırnak karayolunu, Kuzey Vangölü Demiryolu Hattını, şehir içi ulaşımı, Çevre Yolunu, Şehir stadını, TOKİ kaynaklı meseleleri, Turizm alanlarının restorasyonunu, Lojistik Merkezi, Türkiye-İran Ortak Sanayi Bölgesi projesini, Çağrı merkezlerini, coğrafi ürün tescillerini, Dünya Kahvaltı Günü projesini, Finansmana erişim meselesini, Havayolu şirketleri ile yaşanan sorunları, Van Gölü Koruma Kanununu, güneş enerjisi üretimini, İranlıların mülk edinme hakları ve daha kentimizin birçok sorununu ajandamızda tuttuğumuzu, yine gayrimuayyen olan birçok problemi içselleştirerek, gerçekleşir duruma getirmek üzere mücadele edeceğimizi, girişimlerimizi artıracağımızı, hülasa tüm mesailerimizin bu başlıklar doğrultusunda devam edeceğini bilmenizi isteriz.”

 

“BİZ YENİ GİRİŞİMCİLERİ ÖNEMSİYOR VE SAHİPLENİYORUZ”

 

Takva, yerel ve ulusal anlamda en büyük sorunlarından bir tanesinin istihdam ve iş arama meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Hepimize düşen görev; kamusal alandan çok özel sektör alanını güçlendirme ve istihdam alanı olarak buraya yönlenme olmalıdır. Bu nedenle Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak; ‘iş aramayın iş kurun’ sloganını geliştirdik. Bu perspektif; kalkınmanın istihdam ve üretim odaklı olarak; bireylerin gayreti, heyecanı ve risk alma cesareti ile sağlıklı bir iş piyasası zemini oluşturabilecektir. Maaş üretenler ve vergi verenlerin sayısı ne kadar fazla olursa ülkemiz o kadar güçlü olur. Bu noktada daha fazla girişimciye, kümelenmiş iş alanlarına, imalat sanayinin geliştirilmesine ve dolayısıyla ihracatın artırılmasına ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple bizler, gençleri yeni girişimcileri önemsiyor ve sahipleniyoruz.” Dedi.

 

G3 VAN’DA YAPILSIN TALEBİ

 

Takva konuşmasına son vermeden önce, Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan bir taleplerinin olduğunu dile getirerek, şunu söyledi: “İnanıyorum ki bu taleple ilgili bizlere iltimas gösterecektir. Sayın Başkanım, 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan G3 Forumu’nun ilimizde yapılması, bölgemiz ve ilimiz genç girişimcilerinin ufuklarını genişleterek önemli kazanımlar elde etmelerini sağlayacaktır.  Bu hususta bizlere destek vereceğinizi ümit ediyor, Sayın Bakanım ve başkanım başta olmak üzere tüm katılımcılara saygılarımızı sunuyorum.

 

YAZICI: ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIK

 

İstihdamın Yıldızları Ödül Töreni programında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de sorumluluğunu üstlendiğimiz, cumhuriyet hükümetleri hareket biçimlerinden hep insan merkez olarak çalıştık. İnsan dedik, ihtiyaçları ve refah seviyesini yükseltilmesi, hayat standartlarının artırılması amacıyla çalışmalarımızı planladık. Sizlere güvendik, ürettiklerinizi daha fazla satabilmek için yurt dışı pazar paylarınızı büyütmek amacıyla çalışmalar yürüttük. Biz cumhuriyet hükümetleri olarak birlikte çalışmamızla Türkiye, büyük değişim ve dönüşümü gerçekleştirdik. Önemli kazanımlar sağladık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu ‘İstihdamın Yıldızları Ödül Töreni’ programını düzenlemiş olmasını çok anlamlı buluyorum. Ödül alacaklarını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

 

Program sonrası TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van TSO Meclis üyesi ve Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu Yetkilisi Yusuf Konak’ın “Büyük Başkan Köşesi”ni ziyaret ederek burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Galeri
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
'İstihdamın Yıldızları' HİSARCIKLIOĞLU: VAN İSTİHDAMDA 9’UNCU SIRADA
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.57 TL
EURO: 34.69 TL
GBP: 40.59 TL