ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-'TOBB'DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
'TOBB'DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Hisarcıklıoğlu, törenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte TOBB Hayati Yazıcı Fen Lisesini ziyaret etti.

Öğrencilerle bir araya gelen Hisarcıklıoğlu ve Yazıcı hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptığı sürede fen lisesini nasıl inşa ettiklerinin öyküsünü anlattı.

HAYATİ YAZICI’DAN TOBB’A EĞİTİM TEŞEKKÜRÜ

Yazıcı, şunları söyledi: “Türkiye birdir; tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan diyoruz, tek devlet diyoruz. Bu hepimizin, Türkiye'de yaşayan herkesin ortak hedefi, ortak değeridir. 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kimlik vurgusu yapmadan, mezhep farklılığı gözetmeden, felsefi düşünceye yol vermeden hepimiz biriz. Bu güzel şehrimiz 2011 yılı Ekim ayında büyük bir depreme maruz kaldı. 600'ü aşkın hemşerimizi kaybettik. 1500 dolayında yaralımız var, 250 küsur vatandaşımız enkaz altından sağ kurtarıldı. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak görev yaptığı cumhuriyet hükümeti bu yaraları kısa zamanda imkanları ölçüsünde sarmaya çalıştı. Hükümette Gümrük Ticaret Bakanı olarak görev yapıyordum ve Bakanlığın çalışma alanı ile bağlantılı bir işçilik kuruluşları Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Düzce Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Merkez Başkanı Abdulkadir Akgül, bunlara dedim ki ‘biz birlikte bir organizasyon yapalım, Van’a gittiniz geldiniz ama birlikte gidelim tekrar ve Van'daki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışalım’ dedik. Geldik, 2012 yılında burada meslek odaları ile toplantılar yaptık, şehri dolaştık, toplantı yaptığımız yerde bana Esnaf Odaları Başkanı, Ticaret Odası Başkanı dediler ki Türkiye'nin iş dünyasının en üst örgütü temsilcisi burada, Esnaf Sanatkarlar burada, ne istiyorsunuz, bir Fen Lisesi istiyoruz dediler. Ben durur muyum, bana topu attı, gol at o zaman, hemen yapayım dedim. Şimdi sizler burada okuyorsunuz, inşallah burada Türkiye'ye hamle yaptıracak çocuklarımız yetişir. Bilgi en büyük sermayedir. Böyle güzel okulları Türkiye'nin her tarafında gerçekleştiren Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Ardından okulu gezen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve beraberindekiler, öğrencilere Nurettin Topçu’nun “Ahlak” kitabını hediye etti.

'TOBB'DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK