Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER- KAPIKÖY 24 SAAT AÇIK OLMALI
KAPIKÖY 24 SAAT AÇIK OLMALI

Kapıköy Gümrük Kapısının kısıtlı çalışma saatleri nedeniyle yaşanan mağduriyetin çözümüne yönelik Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet TAKVA açıklamalarda bulundu.

Takva, 112 Milyon lira yatırımla hayata geçirilen Kapıköy Gümrük Kapısı Anadolu’nun, Asya’ya açılan kapısı, Asya’nın da Anadolu’ya geçiş noktası olacak potansiyeli barındırmaktadır.19 Mart 2019 tarihinde açılışı yapılan Kapıköy Gümrük Kapısından Ağustos ayı sonu itibariyle 626.214 yolcu giriş-çıkışı  yapılmıştır. Bu sayıyı katbekat aşacak potansiyele rağmen, özellikle İran İslam Cumhuriyeti tarafının çalışma saatlerini kısıtlı olması istenilen verimin alınmasını engellemektedir.

Sabah 08:00 da hizmet vermeye başlayan İran İslam Cumhuriyeti tarafı saat 15:00 da mesaiyi bitirmektedir. Türkiye tarafından ise mesai saat 09:30’da başlamaktadır. Gün içinde 5,5 saatlik süreyle hizmet verilmesi nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanmakla birlikte, özellikle dış ticaret firmalarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır.

Kapıköy Gümrük Kapısının işlevselliğinin arttırılması ve başta dış ticaret firmalarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla İran İslam Cumhuriyeti’nden ilgili muhataplar ile görüşme yapılarak 24 saat esasına göre çalışma sisteminin uygulanması önem arz etmektedi dedi. 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.53 TL
EURO: 34.77 TL
GBP: 40.52 TL