ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-10. VAN DOĞU ANADOLU TURİZM VE SEYAHAT FUARI KAPILARINI AÇTI
10. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı

Bölgede turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan “10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” kapılarını açtı.

Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde “10. Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” açılışı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Turizm Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'III. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi” start aldı. Bu yıl 10.’su düzenlenen fuara birçok ülkeden yerli ve yabancı 500 firma katıldı.

Fuara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, VAN ESOB Başkanı İsa Berge, STK temsilcileri, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Van ilinin bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Van bir medeniyet ve güneş kentidir. Van ülkemizin doğuya açılan kapısıdır. Zengin potansiyeliyle ekonomiye konu olacak birçok değeriyle sahiplenmeyi beklemektedir. İlimiz çeşitli turizm destinasyonlarıyla turizm merkezi haline gelebilir. Su sporları, kültür ve tarihsel yerleri, kış turizmi, inanç turizmi, fuar ve kongre merkeziyle turizme konu olacak birçok tarihi ve doğal değere sahiptir” şeklinde konuştu.

Fuar önesinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve beraberindeki heyet Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

10. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı