Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VOTAŞ ÜRÜNLERİ SATIŞTA
VOTAŞ ürünleri satışta
Eklenme Tarihi : 05.08.2019 14:39

Van Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi (VOTAŞ)üretmeye başladı. Tarım arazilerinin ekilmesi ile başlayan üretim süreci hasat dönemi ile sona eriyor. Özellikle karpuz üretimi yüzleri güldürdü. Yaklaşık 4 bin dönüm arazide yapılan ekim ile birlikte sezonun karpuzları da görücüye çıktı. Kendine özgü tadı ile üreticilerin beğenisine sunulan Van Karpuz’u gelecek adına umut verici.

30.11.2017 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Van Büyükşehir Belediyesi’nden alınan Van Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi (VOTAŞ) aradan geçen iki yılda yapılan yatırımlarla gelişmeye ve üretmeye başladı.

4000 dönüm arazi de ekilen ürünler, meyve vermeye başlarken, VOTAŞ Karpuzu adı altında tüketiciye ulaşan karpuzlar, kendine has tadı ile beğenildi.

VOTAŞ’ta Ağırlıklı olarak yonca ve Arpa ekimi yapılırken, 200 dönüm arazide ise meyve bahçeleri oluşturuldu. Meyve bahçeleri içinde karpuz ve kavun ekiminde ise bu yıl ilk defa ürün alındı.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş yerel ürünlerin markalaşması için VOTAŞ’ın kent için çok önemli bir değer olduğunu belirterek “Bugün gururla VOTAŞ’ın ürünlerinin piyasada tüketilmesine şahit oluyoruz. Yerel üreticilerin desteklenmesi, ürünlerinin markalaşması adına VOTAŞ Van için çok önemli değerdir. Tarımsal ürünlerle birlikte hayvansal üretim de iddialı VOTAŞ’ın büyümesi, gelişmesi hepimizin ortak amacı olmalıdır. Bir Van markası olan VOTAŞ’ın tarımsal ve hayvansal ürün üretiminde bu kentin en önemli markası olması için Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermekteyiz. VOTAŞ Yönetim Kurulu’nda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ve emekle VOTAŞ’ın markalaşması için çaba göstermektedirler. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak VOTAŞ’ın bütün üretimlerinde onlarla ortak hareket edeceğimizi, onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. VOTAŞ Van için çok önemli bir markadır” ifadesini kullandı. 

Galeri
VOTAŞ ürünleri satışta
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL