Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ODAMIZ ÜYELERİNE YÜKSEK LİSANS HARÇ DESTEĞİ
Odamız Üyelerine Yüksek Lisans Harç Desteği

Tarihi, turistik ve kültürel birçok zenginliğe sahip Van ili,  gelişmeye açık yapısı ile Türkiye’nin en önemli cazibe merkezleri arasındadır.  Yine İran, Irak ve Azerbaycan gibi ciddi potansiyele sahip ülkelere yakınlığı ile de birçok avantaja sahip önemli bir sınır ilimizdir.

Fakat İlimizin eğitim-öğretim rakamları göz önüne alındığında bu avantajı kullanamadığı sayısal verilerle de karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de eğitim sıralamasında 75. sırada yer alan İlimizin, eğitimde son sıralarda olması sadece eğitim camiasının değil tüm halkımızın kanayan yarasıdır.

Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel birçok konuya temas ederek çözümler üretmekte, kamuoyunda farkındalık oluşturulmaktadır. İlimizin eğitim konusunda ki sorunlarına da bir nebze çözüm olmak üzere İlimizin ekonomisi ve kalkınmasına yönelik Yüksek Lisans yapan Üyelerimizin desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

Bu amaçla Odamız Yönetim Kurulumuzub almış olduğu karar gereği Odamız Üyesi olduğunu belgeleyen, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Dış Ticaret bölümlerinde Van İlinin ekonomik ve kalkınması dair başlıklarda Yüksek Lisans yapacak Üyelerimizin Yüksek Lisanslarını tamamlamalarına müteakiben harç giderlerinin %30u Odamız tarafından karşılanacaktır.

Alınan bu karar ile İlimizin eğitim hayatına bir nebzede olsa katkı sunulacağı inancındayız. Ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel ve eğitsel  birçok alanında Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalar yapmaya, İlimizin refahı ve kalkınması için faaliyetler yapmaya devam edeceğiz.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL