ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN’DA ENGELSİZ KARİYER GÜNLERİ
VAN’DA ENGELSİZ KARİYER GÜNLERİ
Eklenme Tarihi : 15.02.2017 16:36

Van Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu ile Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği işbirliğinde “Engelsiz Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.

Engelsiz Kariyer Günleri programı kapsamında engeliler ile işadamları bir araya gelerek işgücü kaynağı yaratılması noktasında tüm katılımcıların cv’leri hazırlanarak becerileri ve almış oldukları eğitimler ve sertifikalar hakkında bilgi toplandı.

Programda açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, amaçlarının engellilerin iş hayatına entegresini sağlamak üzere bir temel atmak olduğunu kaydederek, güçlü bir iletişimle her şeyden önce engeliler ile ilgili bilgi sahibi olmayı hedeflediklerini belirti. Görmen, sözlerine şöyle devam etti. “ amacımız yetenekli arkadaşlarımızı cesaretlendirmek, onların iş hayatında rol alabileceklerini hissettirmektir. Ayrıca burada bulunan işadamlarımız mutlaka sizlerin cv’lerine bakarak kendi yapmış oldukları işlerde sizleri değerlendirecektir.”dedi. Görmen, son olarak “Engelsiz Kariyer Günleri programımızın ikincisini en kısa zamanda yapacağız bu sürede cv’lerini almış olduğumuzu arkadaşların verilerini bir datada toplayarak, işadamlarımızın odamızdan bu bilgilere ulaşmasını sağlayacağız.” Dedi. Görmen,  VİED Başkan Filiz Yörükoğlu başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmalarını sonlandırdı.

Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu ve Van TSO Meclis Üyesi Yusuf Konak’ta birer konuşma yaparak bu programın çok kıymetli olduğunu belirterek, tüm iş dünyasının engelli istihdamına önem vermeleri gerektiğinin dile getirildiler.

Programda Van TSO Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Van TSO Meclis Üyesi E. Görsel Görmen, Meclis Başkan Yardımcısı Erdal Çakar, Meclis Üyeleri Yusuf Konak, M. Fazil Kaplan, Ekrem Baytar, Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcıları M. Seyhan Demir, Necip Oflas ve Mehmet Canpolat ile Kurul Üyeleri Sezer Bayramoğlu, Mete Karam ve Metin Gülpınar yer aldılar. Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sosyolog Selda Şenoğlu ve Gülce Kürekçi, Engelli İletişim Tercümanı Emre Leventoğlu ile birlikte birçok engelli ve aileleri katılım sağladılar.

VAN’DA ENGELSİZ KARİYER GÜNLERİ