ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO’DAN ANLAMLI ANMA
VAN TSO’DAN ANLAMLI ANMA

VAN TSO ANKARA’DAKİ PATLAMADA ÖLENLERİ ANISINA MESAİYE SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI  Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanlığı ve personeli Ankara’da ölenlerin anısına sabah saatlerinde saygı duruşunda bulunarak mesaiye başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da düzenlenecek olan Barış, emek ve demokrasi mitingi öncesi yaşanan patlamaya tepkiler sürerken, Van TSO ölenlerin anısına bir etkinlik gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde mesaiye gelen Van TSO Başkanı Necdet Takva ve çalışanlar, mesaiye başlamadan önce yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Necdet Takva, “Barış emek ve demokrasi yürüyüşü öncesi patlama oldu. Orada biriken insanlar bu patlamaya maruz kaldı. Yüzlerce insan sabah itibari ile aldığımız bilgi 102 insanımız hayatını kaybetti. Tabi Türkiye’nin her ilinden insanlar gitmişti, Van’dan da giden arkadaşlarımız vardı. Hayatını kaybeden insanlarımız vardı. Sebep ne olursa olsun, herhangi bir mesnet bir dayanak olmadan bu şekilde hunharca bu şekilde insanların arasına dalmak suretiyle bombalayarak, bedenleri param parça ederek, çoğu gencecik insanlar, 9 yaşandı babasıyla birlikte hayatını kaybeden çocuk var. Bunu yorumlamak, buna bir anlam addetmek açıkçası mantıklı gelmiyor. Ama tabi bütün bu olup bitenlere karşı da kayıtsız kalmamak gerekiyor. Hayatın her alanında insanlar buna bir tepki oluşturmak durumundalar. Bizde Van TSO olarak bugün sabah itibari ile mesaiye başlamadan Cumartesi günü hayatını kaybeden bu insanlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşu şeklinde bir etkinlik düzenledik. Hakikaten çok vahim bir durum. Türkiye’de bir çok şey oluyor ama Ankara’nın göbeğinde böylesi bir katliamın olması kabul edilir değil. Başkentler çok güvenli yerlerdir. Bütün büyükelçilikler oradadır, istihbaratı gelişmiş bütün ülkeler orada büyükelçiliklerini korumak için, bütün dünyayı dinlerler, kendi ülkelerini dinlerler o yüzden başkentler önemlidir. Güpegündüz hafta sonu ve öncesinden bilinen bir etkinlik bu nevide canlı bomba olduğu insan hayatına kastedilmesi anlaşılabilir değil. Bizim yapmaya çalıştığımız, tepkimiz, iyi niyetli ve bu ülkenin geleceğini barışı huzurlu kılmaya yönelik bir anlayışla samimiyetle giden insanların hayatına kastedilmesidir. Biz onların anısına bu sabah arkadaşlarımızla birlikte bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu bizim borcumuzdur onları unutmayacağız, hiçbirini unutmayacağız. Bu tür olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Dünya etkileniyor bu insani de değil vicdanide değil. Daha önceki acılarımız kapanmadan bu hafta sonu da acı ile geçirdik. Ben ülkenin iyi yönetildiği kanaatinde değilim, üzgünüz” dedi.

VAN TSO’DAN ANLAMLI ANMA