Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-PER-DER ÜYELERİ VAN TSO’DA BULUŞTU
PER-DER Üyeleri Van TSO’da buluştu
Van Perakendeciler Derneği (PERDER) son dönemlerde kent ekonomisinin ve sektürün yaşadığı sorunları tartışmak üzere bir araya geldiler.
Van Ticaret ve Sanayi Odasında Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman başkanlığında bir araya gelen PER-DER üyeleri kent ekonomisinin çok kötü bir durumda olduğunu dile getirerek “Bölgede yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle kent ekonomisi durma noktasına geldi. Tüm sektörlerde kriz yaşanıyor” ifadesini kullandılar
Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, içinde geçtiğimiz süreç maalesef hiçbir açıdan olumlu değil ifadesini kullanarak “Kent ekonomisi zaten zor durumdaydı. Bu süreçle birlikte durma noktasına geldi. Üyelerimizden gelen tepkiler krizin ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Önceki gün Turizm sektörü üyelerimizle bir araya geldik. Bu gün perakendeci üyelerimiz sorunlarını aktarıyor. Tüm ülke ateş yerine döndü. Bu sürecin tarafları, halka daha fazla zarar vermeden gerekli adımları atmalılar. Aksi takdirde ölen canlarımızın yanında Türkiye uzun yıllar ağır bedeller ödeyecek bir durumla karşı karşıya” şeklinde konuştu.
Van PER-DER Başkanı Faruk Tasan ise perakende sektörünün can çekiştiğini, üyelerinin iflaslarla karşı karşıya olduğun belirtti. Tasan, durum bu şartlar da  devam ederse hepimiz iflas edeceğiz. Yüzlerce insan istihdamı sağlıyoruz. Bu insanlar işsiz kalacak. Bir an önce bu sorunların sonlandırılması gerekir.” Dedi. 
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL